Türk İmalat Sanayisine Katkı Sunacak Öğrenciler Yetiştiriliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ajansımızın desteğiyle hayata geçirilen “Teknik Okul Üretimde Endüstri 4.0 ile Buluşuyor” projesi ile Türk sanayisine katkı sunacak öğrenciler yetiştiriliyor.

Proje ile Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde eğitim veren Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ülkemizin imalat sanayisinde dijital dönüşüm hamlesine uygun olarak donatılmış bir atölyeye kavuştu. İçerisinde simülasyon üniteleri, robot kol ve montaj istasyonu, pnömatik-elektropnömatik, proses kontrol, plc ve mikro denetleyici eğitim setleri, operatör panelleri ile 3 boyutlu yazıcıların bulunduğu atölyede üretim ve eğitimler başladı. Atölyeden yararlanan 450 öğrenci bu eğitimler sonucunda dijital ve ileri düzey üretim teknolojilerinin her boyutunu bilen nitelikli bireyler olarak mezun olacaktır.

Bu atölye “mesleki lisesi ve mesleki eğitim” konularında da farkındalık artıyor ve özendirici oluyor. Teknik geziler vasıtasıyla bu zamana kadar 1.000’den fazla ortaokul 8. sınıf öğrencisi ve 100’den fazla ortaokul müdür, müdür yardımcısı ve öğretmeni bu atölyeyi ziyaret etme imkanı buldu. Ayrıca imalat sektöründen 40 çalışan ve 20 işsiz atölyede İŞKUR aracılığıyla açılacak olan meslek edindirme kurslarına katılım sağlayacaktır.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ömer Mürsel Bilik, “Atölyemiz şuan birçok üniversite atölyesinden daha fazla imkana sahiptir. Burada bulunan makine ve ekipmanlar, teknoloji alanında dünyaca ünlü ve güvenilir firmaların ürünleridir. Atölyemizde öğrencilerimize yeni nesil üretim teknolojilerini tüm yönleri ile öğretiyor ve bir fabrikadaki tüm üretimi simülasyon olarak sunuyoruz. Şuanda mezun öğrencilerimizin işe yerleşme oranı çok yüksek olup amacımız her bir öğrencimizin kendi alanında en iyi şekilde eğitim alarak mezun olması ve aranan eleman olarak hemen iş sahibi olmasıdır. Afyonkarahisar’ımızda eğitime ve de özellikle mesleki eğitime verdiği destekle öne çıkan Zafer Kalkınma Ajansına bu imkânı sağladığı için okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Editör: Haber Merkezi