TED’Lİ MİNİKLER LONDRA ROWANS SCHOOL İLE BULUŞTU 
 
 
TED Afyon Koleji Yabancı Diller Koordinatörlüğü Uluslararası Projelere İmza Atmaya Devam Ediyor.
 
TED Afyon Koleji Anaokulu Öğrencileri ve Londra Rowans School Öğrencileri ile buluştu.
 
Erken İngilizce Eğitiminin verildiği TED Afyon Koleji Anaokulu öğrencileri ile Londra Wimbledon Rowans School öğrencileri ortak bir projeye imza attılar. TED Öğrencisi Sarp Karataş’ın projesi kapsamında TED Afyon Koleji Yabancı Diller Bölümü Koordinatörlüğünde gerçekleşen “International Week” projesi ile TED’li ve Rowans’lı öğrenciler birbirlerine mektuplar, ses kayıtları ve resimler göndererek paylaşımda bulundular. Projenin sonunda ise Video konferans yöntemi ile bir araya gelen öğrenciler hem kültürel etkileşimde bulunma şansı buldular hem de İngilizce Konuşma becerilerini geliştirdiler.
 
Yaparak Yaşayarak Öğreniyorlar
Yaparak, yaşayarak öğrenmeyi esas alan TED Afyon Koleji Yabancı Dil Eğitimi, uluslararası projelerle zenginleşiyor. Yabancı Dil öğreniminin uluslararası standartlarla uygulandığı TED Afyon Koleji’nde öğrencilerin farklı kültürlerle buluşması için yabancı ülkelere geziler düzenleniyor, uluslararası projeler üretiliyor, anadili İngilizce olan yabancı öğretmenler eğitimler veriyor, uluslararası geçerliliği olan sınav ve sertifika programlarına katılım sağlanıyor ve  yabancı ülke öğrencileri ile birebir etkileşimli faaliyetler düzenleniyor. Bu sayede farklı ülkelerdeki yaşıtlarıyla iletişim kurma ve kültürel paylaşımda bulunma imkanı bulan TED’liler İngilizceyi sadece kitap üzerinde değil, yaşayarak ve konuşarak da öğrenme imkanı buluyorlar.
TED Afyon Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Metin Düzer yaptığı açıklamada “Öğrencilerimizin Dil Gelişimlerini geliştirmek adına Uluslararası projeler uygulamaya ve dil öğretiminde dünya üzerindeki güncel uygulamaları takip etmeye devam ediyoruz.  Bundan sonra da sıradışı uluslararası projelerle öğrencilerimi buluşturacağız” dedi.
 
Türk Eğitim Derneği hakkında: 
www.turkegitimdernegi.org.tr
 
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 35 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.
Bilgi için:
Serdar Gülbahar
TED Afyon Koleji        E  serdar.gulbahar@tedafyon.k12.tr               T (272) 246 31 41- 42
 
Editör: Haber Merkezi