TED ve Kızılay'dan "Eğitime Can Verenler Şimdi de Kan Veriyor" Kampanyası

TürkEğitimDerneği (TED) veTürkKızılayıişbirliğiyle “Eğitime Can VerenlerŞimdi de Kan Veriyor” sloganıileTED AfyonKoleji’ndekanbağışıkampanyasıdüzenlendi.

Türk Eğitim Derneği (TED) ve Türk Kızılayı işbirliğiyle "Eğitime Can Verenler Şimdi de Kan Veriyor" sloganı ile kan bağış kampanyası düzenlendi.

TED, Dünya Gönüllüler Günü'nde Türk Kızılayı ile "Eğitime Can Verenler Şimdi de Kan Veriyor" kampanyası başlattı. Kampanya tanıtımına Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Üniversitesi Rektörü Belgin Ayvaşık ve çok sayıda bağışçı katıldı. Etkinlikte konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Bugün Türk Eğitim Derneği camiamızla birlikte Kızılay'a bir kan bağışı etkinliği düzenliyoruz yurt genelinde. Hem öğrencilerimiz, hem akademisyenlerimiz, hem öğretmenlerimiz, hem velilerimiz, Türk Eğitim Derneği ailesi bugün Kızılay'a kan veriyor, can veriyor. Öncelikle çok teşekkür ediyorum bu duyarlılık için. Çünkü toplumda rol model olması gereken eğitimciler, akademisyenler bu alanda da hem kan bağışı hem de kök hücre bağışı noktasında bir öncülük yapmış oluyorlar" dedi.

"Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaç"

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise, "90 yıllık milli bir kuruluş olan Türk Eğitim Derneğinin genel başkanı olarak ben de en önemli milli kuruluşlarımızdan biri olan Türk Kızılayı'nın Sayın Genel Başkanına çok teşekkür ediyorum. Tabii, eğitime can verenlerin bugün kan vermesi bizim için önemli bir yaklaşım. Türk Eğitim Derneği, 38 okulu, üniversitesi, gönüllüleri, mezunları ve öğrencileri ile Türkiye'nin her tarafında bu kampanyaya katılacaklar. Sayın Genel Başkanın dediği gibi bunu bir alışkanlık haline getirmemiz lazım. Aslında biz, bu ülkede imkanı olmayan çocuklarımıza burslar vererek önlerindeki duvarları yıkıyoruz ve herhalde yaşamda, bu dünyada alabileceğimiz en büyük tatmini alıyoruz. Sayın Genel Başkan da bir cana umut olma ile Türkiye'de ve dünyanın her tarafında herhalde dünyaya 100 kere gelse böyle büyük bir tatmini ve mutluluğu olamaz. Onun için Türk Eğitim Derneği ve ailesi olarak da Türk Kızılayı ile böyle bir kampanya gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

TED Afyon Koleji’nde düzenlenen kan bağışı kampanyasında onlarca TED Afyon Koleji Velisi ve öğretmenleri gün boyunca kan verdiler.

TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Hayrettin BALIKÇI ise,

“Kan Bağışı kampanyasında ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza kan bağışında bulunmanın verdiği mutluluk kadar öğrencilerimizin bu olaya yakından şahit olmaları da en az bağış kadar mutluluk verici bir durum oldu. Zira geleceğimizin söz sahibi insanlarını yetiştirirken akademik başarıları kadar onların sorumluluk ve dayanışma bilinciyle yetişiyor olması eğitim için hayati bir konudur. “

Hayrettin Balıkçı sözlerine şöyle devam etti.

“Sosyal Sorumluluk deyince her zaman akla gelen bir okul olmak için emek verdik. Bu bilinçle bağış kampanyamızı çok önemsiyoruz. Kampanyamızda bizimle birlikte çalışan KIZILAY Afyonkarahisar Temsilciliğine, bağışta bulunan TED Afyon Koleji veli ve öğretmenlerine, kampanyanın duyurulması için gönüllü olarak çalışan öğrencilerimize gönülden teşekkür ederim”

Editör: Haber Merkezi