TED Afyon Koleji’nde “Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü”
 
TED Afyon Koleji, Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği işbirliği ile TED Afyon Koleji’nde bir söyleşi programı düzenlendi.
 
 
Demokrasi Zaferi ve Şehitler için yapılan Anma Günü Programında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyon Şube Başkanı Malül P.Uzm. Çvş İsmail Kumartaşlı, Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç, Şehit P.Ütğm. Sami Çifci’nin babası Mehmet Çifci TED Afyon Koleji öğrencileri için söyleşi programı düzenlediler.  Söyleşide Şehitlik ve Gazilik olgusu üzerine paylaşımlarda bulunuldu aynı zamanda Çanakkale’den Kocatepe’ye, Sarıkamış’tan Kıbrıs’a tarihin farklı dönemlerindeki şehitlerimiz anıldı.  Söyleşinin her saniyesini dikkatle ve saygıyla izleyen TED’li öğrenciler Gazilerimiz tarafından övgüyle karşılandı.
 
Dernek Şube Başkanı Malül Gazi P.Uzm.Çvş İsmail Kumartaşlı Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen 15 Temmuz mücadelesinde göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri anmanın, hatırlamanın ve hatırlanmalarını sağlamanın millî ve insani sorumluluk olduğu vurgulayan konuşmasında, milletin kahramanlık öyküsünün bilinmesi, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğine işaret etti.
 
TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Mustafa Enis Arabacı Plaket töreni sırasında yaptığı konuşmasında “Vatan bilinci, bayrak bilinci ve şehitlik kavramı bizim milletimiz kadar hiçbir millette bu kadar derin ve etkili değildir. Bizim milletimizi tarih boyunca farklı kılan önemli özelliklerimizden bir kısmı da bunlardır. Bu sunumda da bu farkımızı, gözümüz yaşlı bir şekilde hatırlatan değerli konuşmacılara teşekkür ediyorum. Sayın Dernek Başkanımız Kumartaşlı’nın yoğun  ve fedakar bir biçimde tüm şehit aileleriyle ilgilenme konusunda liderlik yaptığı için de takdire şayan olduğunu belirtmek isterim. Arabacı sözlerini Mehmet Akifin “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın,tüllenen mağribi akşamları sarsam yaran yine bir şey yapabildim diyemem hatırana” mısralarıyla tamamladı.
 
Şehitlik ve Gazilik olgusu hakkında ayrıntılı bilgiler alan TED’li öğrencilerin, "Millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi, yurt bilinci" olgularına sahip çıktıkları, ülkenin geleceğinde söz sahibi olduklarının farkında bireyler olarak yetişmelerinin amaçlandığı bir eğitim aldıkları belirtildi.
 
“ÇOK ÖZLEDİM” İSİMLİ BELGESEL GÖZYAŞLARIYLA İZLENDİ
 
Söyleşi programının sonunda gösterimi yapılan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyon Şubesi tarafından hazırlanmış “Çok Özledim” isimli Belgeseli izleyenler gözyaşlarına hâkim olamadılar.  Tüm izleyenler hem çok duygulandıklarını hem de çok gururla dolduklarını ifade ettiler.
 
TED’LİLER DEV TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR
“Türkiye Harp Malulü Dul ve Yetim Çocukları Derneği’nin hazırladığı, gözyaşları ile seyredilen “Çok Özledim” isimli belgesel filmin ardından TED’li öğrenciler Dev Türk Bayrağı açarak Şehitler ölmez, Vatan Bölünmez sloganlarıyla vatan sevgilerini dile getirdiler.
 
KUMARTAŞLI’DAN ANLAMLI PLAKET
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Afyon Şubesi Dernek Başkanı Malül Gazi P.Uzm.Çvş. İsmail Kumartaşlı, gerek hastanelerinde gerekse okullarında verdiği desteklerden dolayı TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı’ya Şehit yakınları  ve Dernek adına Teşekkür Plaketi ve Madalyası takdim etti. Söyleşi Programına katılan konuşmacılara da TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Selim Bodur ve TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Hayrettin Balıkçı tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
 
TED AFYON KOLEJİ’NDEN ŞEHİT ÇOCUKLARINA BURS
TED Afyon Koleji’nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü kuruluşu olarak demokrasiye yönelik her türlü saldırı girişiminin karşısında olmayı görev bilen TED'in, şehitlerin evlatlarına daha önce olduğu gibi bugün de sahip çıktığı belirtildi.    
Açıklamada, bu amaçla Şehit çocuklarına, TED  Afyon Koleji tarafından tam burs verildiği bildirildi.
 
 
 

Türk Eğitim Derneği hakkında: 

 
www.turkegitimdernegi.org.tr
 
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 35 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.
 
 
Bilgi için:
Serdar Gülbahar
TED Afyon Koleji
T (272) 246 31 41- 42
serdar.gulbahar@tedafyon.k12.tr
 
 
Editör: Haber Merkezi