RSP’de Endüstri 4.0 Eğitimi Başladı

İlimizde Ücretsiz Kolej Eğitimi veren Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji ile Zafer Kalkınma Ajansının ortaklaşa yürüttüğü proje devam ediyor. Proje kapsamında Endüstri 4.0 ile üretim yapan bir fabrikada bulunması gereken tüm teknolojinin mevcut olduğu atölye kurulumu tamamlandı.

İçerisinde Robot Kol ve Montaj İstasyonu Eğitim Setleri, Endüstri 4.0 Simülasyon Üniteleri, Pnömatik-Elektropnömatik Eğitim Setleri, Proses Kontrol Eğitim Setleri, PLC Eğitim Setleri, Operatör Panelleri, Mikro Denetleyici Eğitim Setleri, 3 Boyutlu Yazıcıların bulunduğu atölye de üretim ve eğitimler başladı.

Burada Eğitim Gören Öğrenci Aranan Eleman Olur

Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte yapılan dünyanın en iyi markalarının ürünlerinin bulunduğu atölye de öğrencilere endüstri 4.0 konusunda okul olarak eğitim verilecektir.

Konu hakkında konuşan Proje Koordinatörü Ömer Mürsel Bilik; “ Bu atölyemiz şuan bir çok üniversite atölyesinden daha kapsamlı bir atölyedir. Burada bulunan makine teçhizatları teknolojik olarak en son noktada FESTO ve KUKA gibi dünyaca ünlü ve güvenilir firmaların ekipmanlarıdır. Bu atölyemizde öğrencilerimize Endüstri 4.0 ile üretimin nasıl yapıldığını tüm yönleri ile öğretmek istiyoruz. Öğrencilerimiz burada aldıkları eğitim sonucunda mezun olduklarında aranan eleman olacaklardır. Buradaki eğitimler bir fabrikanın tüm üretiminin bir simülasyonu şeklindedir. Şuanda mezun öğrencilerimizin işe yerleşme oranımız çok yüksek olup amacımız okulumuzdan mezun olan her öğrencinin kendi alanında en iyi şekilde eğitim alarak mezun olması ve aranan eleman olarak hemen iş sahibi olmasıdır” dedi

Öğretmenler Eğitime Başladı

Bilik; “Robot Kol ve Montaj İstasyonu Eğitim Setlerini temin ettiğimiz KUKA firması dünya çapında endüstriyel robot üreticisi ve fabrika otomasyonu için çözümler üreten bir Alman şirketidir. Alanında dünyanın en iyisi diyebiliriz. Bu robotik kol ve montaj istasyonu şuan tüm büyük fabrikalarda kullanılan cihazın her özelliğini taşımaktadır. Bu konuda da öncelikle öğretmenlerimizin eğitimini sağlıyoruz. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerimiz de öğrencilerimize bu eğitimi verecektir. Bu kapsamda 14- 17 Haziran 2021 tarihleri arasında KUKA firmasından Eğitim Sorumlusu Caner ZEBEK öğretmenlerimize eğitime başladı” dedi

Editör: Haber Merkezi