Prof.Dr.Yenilmez, Abdurrahim Mısri Ortaokulunda Öğrencilerle Buluştu

Abdurrahim Mısri Ortaokulumuzda "Matematik Seferberliği" Kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ Öğrencilerimizle Buluştu

Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde hayata geçirilen Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında İlimiz okullarında çalışmalar devam ediyor.

Aralık ayında Antalya'da yapılan ve ilimizi temsil eden Abdurrahim Mısri Ortaokulumuz Matematik Öğretmeni Ebru Eroğlu ÇEVİK "Matematik Seferberliği Çalıştayı" ndan sonra okulumuzda Matematik Seferberliği çalışmalarına tüm öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımı ile hız verildi. Bu kapsamda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ öğrencilerimiz ile bir araya gelerek sohbet etti. "Geleneksel yöntemlerle yoğun bilgi aktarımına maruz kalan öğrencilerimizin matematik dersine karşı önyargıya sahip olmalarına sebep oluyordu. Bakanlığımızın başlattığı Matematik Seferberliği ile öğrencilerimizde bilgi üretkenliği ve düşünme süreçleri ön plana çıkmaya başladığını ve öğrencilerimizin derse karşı olumlu tutum kazanmalarına sebep oldu. Okulumuzda yaptığımız özverili çalışmalarının katkısını öğretmen ve öğrencilerin üzerinde olumlu ve önemli değişiklikler oluşturacağını belirtti." dedi.

Bilgilendirme toplantısı Okul Müdürümüzün Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ'e teşekkür etmesi ve plaket takdim etmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi