Minikler yerli malı kullanacak

Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu 1-B Sınıfı öğrencileri Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı coşku içinde kutladılar
Çocukların küçük yaşlardan itibaren hem tutumlu olmaları hem de yerli malı kullanmaları konusunda özendirilmesini isteyen 1-B Sınıf Öğretmeni Güllü Kapucu Yüce, “Çocuklar tutumlu ve yerli malı kullanırken ülkelerini de sevmeyi öğreniyorlar” dedi
 
 
12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda coşkulu şekilde gerçekleştirildi. 1-B Sınıfı öğretmeni Güllü Kapucu Yüce ve öğrencilerinin hazırladıkları etkinlikler büyük beğeni topladı. Öğrenci velilerinin evlerinde hazırladıkları gıda ürünleri nedeniyle tebrik eden Okul Müdürü Abdullah Demir, yerli malı kullanımının sadece bellibir haftada değil yılın tüm zamanında tüketilmesi gerektiğini söyledi.
GÜLLÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRDİ
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası hakkında bilgiler veren 1-B Sınıfı öğretmeni Güllü Kapucu Yüce, “Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi” dedi.
BİLİNÇLİ OLMALIYIZ
Çocukların yerli malı kullanımı ve tutumlu olmak için şimdiden özendirilmesini isteyen Yüce, “Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur. Okullarda 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenci velilerinin yaptığı el yapımı ürünler öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından yenildi. 
 
Editör: Haber Merkezi