MEMUR-SEN DEN MÜDÜR BALCI’YA DESTEK
 
Atatürk ilkokulu okul aile birliği Başkanı ve yönetimi Okul Müdürü Eşref BALCI nın istifası ile ilgili Memur-Sen İl Başkanı Abdülkadir Hız’ı ziyaret ederek, Müdür Eşref BALCI’nın  Memur-Sen e bağlı sendika üyesi olması nedeni ile destek olmasını istediler.
Okul aile birliği başkanı Selçuk Altıntuğ ziyaretinde okul müdürüne yapılan haksızlıkları, baskıları ve istifa ya zorlanması nın nedenlerini anlatarak; Müdür beyin haksızlığa uğradığını, adaletli bir yönetim sergilemiş olmasına rağmen bir öğrenci velisinin çocuğuna ayrıcalık tanınmasını istemiş, ayrıcalık yaptığı takdirde diğer öğrenci velilerinin itirazlarının olacağını ve diğer öğrencilerin vebaline gireceği için kabul etmemesi neticesinde o öğrenci velisi nüfuzunu kullanarak müdür bey e baskı yaptırarak istifaya istifa ya zorlanmıştır. Bu durum hem hem okulumuz velilerini, hem de tüm afyon halkını huzursuz etmiştir.
 Bu yaşanan olayla ilgili Memur-sen İl temsilcisi Abdülkadir HIZ dan desteklerini bekliyoruz dedi.
Memur-sen İl temsilcisi Abdülkadir HIZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
Ülkemiz son zamanlarda çok ağır bir sınavdan geçiyor. 15 Temmuz bu ağır sınavın en zor kısmıydı. Toplumsal yapıda getirdiği ağır yıkım her alanı olumsuz etkilemesine rağmen şüphesiz en çok etkilendiği alanlardan bir tanesi milli eğitim camiasıdır. Milli eğitimimizin temelini oluşturan öğretmenler arasında 15 Temmuz hain girişimin başaktörü olan fetö mensuplarının oldukça çok olması bu camiadan birçok öğretmenin açığa alınmasına sebep olmuştur. Bu olumsuz durum tüm ülkemizi etkilenmesine rağmen en çok sıkıntılı okullarımızın yönetim kadrolarında ve öğretmen kadrolarımızda yeniden bir yapılanma sürecini beraberinde getirmiştir. Başarılı okul yöneticilerimiz bu sıkıntılı dönemi atlatmak için özverili bir çalışma ortaya koymuştur. Bu sıkıntılı sürecin atlatılmasında tüm öğrencilerimizden ve öğrenci velilerimizden biraz sabır ve kendilerine destek vermelerini özellikle talep etmektedirler. Ancak ilimizde son olarak bu sıkıntılı süreçte bir okul müdürümüze, kendisine ve velisi bulunduğu öğrencisine ayrıcalık yapılmasını talep eden velinin okul müdürüne uyguladığı baskı ve ‘seni buradan sürdürürüm’ tehdidi okul müdürümüzün istifasının istenmesiyle sonuçlanmış ve bu olay Tüm Milli Eğitim camiasını derinden etkilemiştir. 
 Bu olayın ilin sorunlarını çözmekle sorumlu kişinin siyasi  kimliğini referans göstererek ilde sorun çözmek yerine sorun oluşturmaya çalışması Afyonkarahisar halkını hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu menfur olay tüm siyasetçileri zan altında bırakmıştır. Konuyla ilgili STK lar ve Afyonkarahisar halkı Milli Eğitim camiasının üzerinde bir kara bulut oluşturan bu durumun bir an evvel çözülmesini ve bu olaydan etkilenen okul müdürümüzün yönetici görevine tekrar getirilerek iade-i itibarının sağlanmasını talep etmektedir. siyasi kimlikleriyle toplumsal meseleleri çözmede yetkili olan kişilerin şahsi meselelerinin çözümünde demokrasinin kendilerine vermiş olduğu siyasi temsil görevini kullanmasının etik olmadığı kanısında bilgilendirmesi ve gereğinin yapılması gerekmektedir.
Ayrıca Eğitim camiasına ve sendikamıza büyük hizmetlerde bulunan ve okulunda büyük başarılara imza atan Okul müdürümüz Eşref BALCI nın haklı ve onurlu duruş sergilemesi nedeni ile takdir edilmesi gerekirken istifaya zorlanmasını kınıyor, Sayın Valimizden ve diğer yetkililerden konu ile ilgili müdahil olmalarını ve Müdür Bey in göreve acilen iade edilmesini talep ediyorum dedi.
 
Editör: Haber Merkezi