III. MİLLİ KÜLTÜR ŞURASI BÜYÜK KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
Ülkemizin “Kültürel kalkınması” adına çok önemli bir adım olan III. Milli Kültür Şurası gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilen Şura’da 17 komisyon oluşturuldu. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 3-5 Mart tarihlerinde gerçekleşen şura toplumun her kesimini, millî kültürü korumak ve geliştirmek maksadıyla bir araya getirmeyi hedeflemektedir. III. Milli Kültür Şurasına Türkiye’den  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın merkez ve taşra yöneticileri,  kamu ve özel sektör sivil toplum kuruluşları, sanat kurumları, sanatçılar, medya mensupları, yazarlar, kültür ve sanata dair yetkin olan pek çok kesim katıldı. Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü temsilen il müdürü Mehmet Tanır ve bir ekip katılım sağladı.

 
            Milli Kültür şurasının açılışında konuşan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN; "İrfandan yoksun bir kültür, hamallıktan başka bir şey değildir. Aynı şekilde ahlaktan yoksun bir kültür anlayışı bizi ancak yozlaşmaya götürür. Oysa sanat ve kültürün amacı, insanı akli ve ahlaki kemale ulaştırmaktır." Yine  "Bize, 2023 vizyonumuza uygun, derinliği ve gelecek vizyonu olan, uygulanabilir bir yol haritası hazırlayın. Bunu çok iyi çalışın. Biz de bunu hem çalışalım hem uygulama alanına koyalım. Burada ortaya konulacak her makul ve uygulanabilir önerinin bizzat takipçisi olacağımı, bununla ilgili bir heyeti de oluşturacağımı özellikle açıklamak istiyorum." şeklinde belirtti.
 
Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi AVCI:  "Şûranın, yeni bir dönemin arifesinde, millî kültürün ihyası, zenginleştirilmesi ve çağın gereklerine uygun yeni kültür politikalarının üretilmesi hususunda bir milat olacağına gönülden inanıyorum"  dedi. Kültürün ve şuranın toplumda uzlaşma kültürüne de önemli katkısının olacağını ifade etti.
 
Oluşturulan şura konu başlıkları şöyleydi;
 
Kültür Politikaları Komisyonu
Kültür Diplomasisi Komisyonu
Kültür Ekonomisi Komisyonu
Kültür Varlıkları, Müzeler ve Arkeoloji Komisyonu
Sahne Sanatları Komisyonu
Sinema, Radyo ve Televizyon Komisyonu
Müzik Komisyonu
Görsel Sanatlar Komisyonu
Dil ve Edebiyat Komisyonu
Yayıncılık ve Kütüphanecilik Komisyonu
Medya ve Kültür Komisyonu
Çocuk ve Kültür Komisyonu
Mimari ve Kültür Komisyonu
Şehir ve Kültür Komisyonu
Yerel Yönetimler ve Kültür Komisyonu
Yurtdışı Türkler ve Kültür Komisyonu
Aile ve Kültür Komisyonu
İl Müdürleri ile ayrıca toplantı yapan Bakan Nabi AVCI, bu şuranın hayata geçirilmesinde “İl Müdürlerine” çok önemli görevler düştüğünü, İl Müdürlerinin hem kültüre hem de III. Milli Kültür Şurası sonrasında gerçekleştirilmesi gereken konulara sahip çıkmasının başarısı açısından önemli olduğunu belirtti. Bakan İl Müdürülerine verdiği yemek sonrası İl Müdürü ve komisyon üyeleri ile ayrı ayrı fotoğraf çektirdi.
 
Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’de; İl Kültür ve Turizm müdür vekili  Mehmet TANIR koordinasyonunda, müdür yardımcımız Adalet ATACAN, Müze Müdürü Mevlüt ÜYÜMEZ, Kütüphane Müdürü Abdullah AYTEKİN, Aile Sosyal Politikalar il müdürü Alper SEZER, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat DİKTAŞ ve Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Emel SARLIK olmak üzere 7 kişilik bir ekiple Şura’ya katılım sağlanmıştır. Bu ekibin ilde yapılacak çalışmalarda görev almaları planlanmaktadır.
 
17. Başlıkta oluşturulan komisyonlar katılımcıların görüşlerini de dikkate alarak sonuç bildirilerini hazırlayarak hazirunla paylaştılar.
 
Sayın Bakanımız Nabi AVCI’nın kapanış konuşması ile Şura tamamlandı.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi