Eğitim ve Öğretim Yılı Vali Tutulmaz’ın Katıldığı Törenle Başladı.

İlimiz merkezinde bulunan Kocatepe Ortaokulu’nda düzenlenen Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İGM Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende sırasıyla Okul Müdürü Üçler Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın günün anlam ve önemi ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Okul öğrencilerinin şiir dinletileri ile devam eden programda konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Bugün eğitim camiamız açısından yeni bir başlangıç. Her yıl bu başlangıcı ayrı bir heyecanla ailelerimiz, öğrencilerimiz, eğitim teşkilatımız ve bizlerde yaşıyoruz. Zaman içerisinde bu heyecan yorgunluğa dönüşüyor belki ama bu dönemde yorgunluklardan ilim adına, gelecek adına kazanımlar elde ederek yılsonuna ulaşmış oluyoruz. Gelişmiş toplumlara baktığımızda eğitime çok önem veren, öğrencilerini ve çocuklarını daha uzun süre okullarda tutan ülkeler olduğunu görüyoruz. Eğitim oranı ne kadar yüksek ise yada okullardaki geçirilen süre ne kadar çok ise o ülkelerde gelişme daha ön planda. Gelinen çağda gelişme denince insanların hem eğitim alanında hem de sosyal alanda daha rahat olduğu daha müreffeh olarak yaşadığı ortam anlaşılıyor. Bizde ülke olarak her geçen gün bu ortamı daha iyiye getirebilmek adına eğitimi çok daha iyi seviyeye getirebilmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Eğitim alt yapısı açısından bakıldığında okullarımız her geçen gün daha iyi bir konuma geliyor. Şuanda ilimizde bir elin parmaklarını geçmeyecek şekilde okulumuzda çift öğretim yapılmakta ve inşallah oda en kısa sürede tekli eğitime geçecektir. Öğretmen sıkıntımız yine yok denecek kadar az ve onları da yine değişik metotlar ile çözüyoruz.” dedi.

Ancak gelinen noktada gerek akademik başarı gerekse de sosyal başarı açısından baktığımızda arzu edilen yerde olup olmadığımızın tartışılması gerektiğini belirten Vali Tutulmaz “Geldiğimiz günden beri akademik başarı adına ilimizin bulunması gereken ve beklediğimiz seviyede olmadığını görüyorum. Bunu artırabilmek için hepimize düşen görevler var. Valilik olarak bize, Milli eğitim teşkilatı olarak öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve en önemlisi de ailelerimize düşen görevler vardır. Yani hepimiz biz bir aile olarak eğitimin bir parçası olursak çocuklarımızın akademik başarılarını da daha iyi bir konuma getirmiş oluruz. Bu yıl inşallah hep beraber el ele vereceğiz ve bu akademik başarıyı da artıracağız. Ama en önemlisi akademik başarının yanında çocuklarımızın öz güvenli olarak milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmesi ve bu ülkenin güçlü bir ülke olabilmesi adına kendilerini donanımlı bir şekilde hem manevi olarak hem de akademik başarı olarak geliştirilmeleridir.” dedi.

Öğretim kadrosuna önemli görevler düştüğünün altını çizen Vali Mustafa Tutulmaz “ Bu bilinçle hareket ettiğimiz zaman bu başarıyı elde ederiz. Eğitim uzun bir süreç ve bunun temelinde disiplin yatmaktadır ve disiplini ilk günden sağlamamız gerekir. Buradan ben bütün eğitim yöneticilerine seslenmek istiyorum. Eğitim bugün itibari ile başlamıştır ve artık zaman kaybı yoktur. İlk dersten itibaren hemen ciddi bir şekilde eğitime asılmamız gerekiyor. İlk günden sorumluluklarını öğrencilerimize hatırlatmamız lazım ve bunu da davranışlarıyla eğitim kadrolarımızın göstermesi lazım. Bilhassa okul müdürlerimize önemli bir görevler düşmektedir. Bu eğitim yuvalarımızın yöneticisi okul müdürlerimizdir. Bu yöneticilik aktivitelerini yerine getirirken kesinlikle velilerimizin, öğrencilerimizin, öğretim kadrosunun ve öğretmelerimizin düşünceleri, onların katkıları ve genel olarak da ülkemizin eğitim politikaları doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir. Kendi başlarına buyruk hareket etmemeleri lazım ve ben buranın yöneticisiyim ben her işi yaparım mantığı içerisinde oldukları zaman orada büyük sıkıntılar olduğunu görüyoruz. İşbirliği içerisinde ama genel eğitim politikaları çerçevesinde olması gerekir. Eğitim Öğretim yılının başarılı olmasını ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlk günden disiplinli bir şekilde başladığınızda sonunu da disiplinli şekilde getirebileceğimize inanıyorum. Hepinize başarılı, huzurlu bir yıl diliyorum. ”dedi.

Kocatepe Ortaokulu ve ilkokulu öğrencilerinin sunduğu halkoyunu gösterisinin ardından Kocatepe Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerince gerçekleştirilen mavi kapak toplama kampanyası kapsamında temin edilen tekerlekli sandalye Vali Mustafa Tutulmaz tarafından ihtiyaç sahibi bir vatandaşa teslim edildi.

Programın sonunda Vali Mustafa Tutulmaz, ilk olarak sınıfları gezerek öğrencilere 2017-2018 yeni Eğitim ve Öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak öğrencilerle kısa sohbetler gerçekleştirdi.

Son olarak öğretmenler ile sohbet eden Vali Mustafa Tutulmaz eğitim kalitesini artırmak için görüşlerini belirterek bilgi alış verişinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi