Değişim zihinde başlar

Afyonkarahisar’da yeni bir eğitim merkezi daha hizmete başladı.
Akıl Akademisi adı altında hizmet vermeye başlayan Eğitim Merkezi, mental aritmetik ağırlıklı olmak üzere eğitimin bir çok dalında Afyonkarahisarlılar’a hizmet verecek.
Akıl Akademisi’nin Kurucusu ve Afyonkarahisar Temsilcisi Deniz Polat sağladıkları eğitim hizmetleriyle ilgili bilgiler verdi.
Akıl Akademisi’nin dört temel çalışma alanı bulunduğunu belirten Polat, Akıl Akademisi’nin bir zihinsel gelişim merkezi olduğunu söyledi. Çalışma alanlarının mental aritmetik, hızlı okuma, eğitim koçluğu ve hafıza teknikleriyle edebiyat olduğunu belirten Polat, “Ancak bunların arasında bizim için en önemli çalışma alanı mental aritmetik” dedi.
Mental aritmetiğin 3 ile 14 yaş arası çocukların zihinsel gelişimini sağlayan yeni bir öğrenme modeli olduğunu anlatan Akıl Akademisi Kurucusu Deniz Polat, çalışma sistemlerini şöyle özetledi:
“İMA (İntelligent Mental Aritmetic) sistemi 1997 yılında Malezya’da kurulan, dünya çapında yüz binlerce öğrencisi bulunan, uluslararası standartlara sahip bir eğitim kurumu. Bu uluslararası standarttaki eğitim programının Afyon ayağını temsil ediyoruz. Bizim diğer eğitim sistemlerinden en önemli farkımız bu sistemi çocuklarımıza uluslararası alanda kazanılmış yılların tecrübesiyle formülsüz bir şekilde öğretmenimiz. Çocuklarımıza asla formül öğretmiyoruz. Çünkü onların düşünmelerini sağlamayı, potansiyellerini ortaya çıkarmalarını istiyoruz. Formülsüz eğitimle çocuklarımız aradan yıllar geçse de öğretilen şeyleri ve bunların kazanımlarını asla unutmayacaktır.''
Kendilerini diğerlerinden farklı kılanın, hiçbir mental aritmetik programında olmayan “Yaratıcı Düşünce Eğitim Programı” olduğunu ifade eden Polat, şöyle devam etti:
''Peki nedir bu? Yaratıcı Düşünce Eğitim Programı sayesinde çocuklarımız öğrendiklerini günlük hayatta kullanmayı, imaj olgusuyla matematiği (matematik derken basit bir matematikten bahsetmiyoruz, sadece köklü ifadeler, üslü ifadeler, ondalık sayılar problemler vb.) öğrenmeyi ve problemler karşısında farklı çözüm yolları üretmeyi öğreniyorlar.
İMA TURKEY ( İntelligent Mental Aritmetic) programının alanında uzman birçok eğitmen tarafından kabul görmesinin ve tavsiye edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de kullandığımız materyallerdir. Nedir bunlar? Dünya çapında patenti sadece İMA’da olan ve hatırlamayı diğer abaküslere oranla daha da kolaylaştıran “çift renkli” abaküs, beynin hem sağ hem sol lobunu geliştiren “flash card”lar ve bütün bunları destekleyen 27 kitaplık bir eğitim seti.“

-Matematik korkusu gidiyor, konsantrasyon artıyor-

Verdikleri eğitimin çocuklara katacakları değerlerle ilgili olarak da bilgiler aktaran Polat, “IMA TURKEY eğitim programı sayesinde çocuklarımızın hem sayısal, hem sözel becerileri gelişmekte, çocuklarımız matematiği keyif alarak öğrenmekte ve bu sayede çoğumuzun yıllarca yaşadığı matematik korkusunu yaşamayacaklardır. Ayrıca teknolojinin çocuklarımızı tembelliğe ittiği bu dönemde onların dikkat, konsantrasyon, yaratıcılık, analitik düşünme gibi becerilerini en üst seviyeye çıkaracaktır. Bilgiden ziyade bilgiyi hızlı ve etkili kullanmanın önemli olduğu günümüzde bu eğitim programı sayesinde çocuklarımız aslında diğerlerine göre hayata 1-0 önde başlayacaklardır” dedi.
Eğitim sürecinin toplam 10 kurdan oluştuğunu, her kurun 3 ay sürdüğünü belirten Polat, her kurun kazanımlarının farklı olduğunu söyledi. Her kurun sonunda sınav yapıldığını, başarıya göre onlara uluslararası geçerliliği olan sertifika verdiklerini söyledi.
Akıl Akademisi’nin Afyonkarahisar’ın eğitimine ve Afyonkarahisarlı çocuklara katkılar sağlayacağına inanarak yola çıktıklarını belirten Polat, “Çinlilerin bir atasözü vardır. Bir pirinç tanesi terazideki dengeyi değiştirebilir. Açıkçası biz de bu düşünceyle hareket ediyoruz. Afyon’un eğitim hayatına, çocuklarınızın sorumluluk alabilen özgüven sahibi bireyler olmasına az da olsa katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize” dedi.
Editör: Haber Merkezi