Değerler Hareketi ödülleri törenle verildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticiler ile paydaşları toplumsal değerler konusunda harekete geçirerek, öğrencilerde kazanımları, kurumlar ve toplumda bu konudaki farkındalık düzeyini artırmak, ahlaki değerlerle donatılmış öğrenciler yetiştirmek ve öğrencilerin yeteneklerini keşfederek bu yeteneklerini doğru ve faydalı bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla Değerler Eğitimi alanında ilimizde son dört yıldır yapılan çalışmalar son iki yılda ´´Değerler Hareketi´´ ismiyle ilimizdeki her tür ve dereceden okul/eğitim kurumlarında Valilik onayı ile yürürlüğe girmiştir. 2016/2017 Eğitim- Öğretim yılı boyunca, her ay farklı bir değerin işlendiği faaliyet ve proje tabanlı çalışmada, Milli Manevi Değerler, Birlik, Beraberlik, Farkındalık, Dürüstlük, Güvenilirlik, Yardımseverlik, Hürmet konularında 3280’i merkez ilçede olmak üzere toplam 9205 etkinlik gerçekleştirilmiş olup, faaliyet başına ortalama 94 öğrenci, 7 öğretmen faaliyete katılmış ve faaliyet başına ortalama 13 vatandaşa ulaşılmıştır. Faaliyet konuları il milli eğitim müdürlüğünce ilin ve ülkenin durumuna göre öğretmen görüşleri ve anketlerle her yıl sene başında belirlenmekte ve bir ay o faaliyetin tüm okul/kurumlarda uygulaması yapılmaktadır. Böylelikle her ay aynı konuda il genelinde ortak farkındalık ve iyilik akımı oluşumu sağlanmaktadır. Öğrencilerde akademik gelişimin yanında ruhsal gelişimi tamamlamaya yönelik yaparak, yaşayarak ve hissederek öğrenme sağlanmakta, böylelikle milleti millet yapan özelliklerin gelecek nesillere aktarılarak devamı sağlanmaktadır. Değerlendirme sonucunda özgünlük bakımından dereceye giren 27 faaliyet için, ilgili okul müdürlüğüne ve faaliyet sahibi öğretmenlere, il milli eğitim müdürlüğünce Afyon Kocatepe Üniversitesi, Atatürk Kongre Merkezi’nde bugün gerçekleştirilen ödül törenine Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa SOLAK,İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN,İl Genel Meclis Başkanı Salih SEL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Fatih AKÇİL ,İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, Şube Müdürlerimiz ve protokol üyeleri katıldı.

Törende İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN; Değerli konuklar işte bizim 4 yıldır yürüttüğümüz Değerler hareketi değerler eğitimi projemiz ile bu yarayla bu iç acısıyla insana ve insanlığa merhem sürmektir. Ağrıyan kalplere küçük küçük dokunuşlarla bu sancıları dindirmektir. Kirlenmiş dünyanın sahillerine vurmuş denizyıldızlarından bir tanesi daha ölmesin istiyoruz. Biz istiyoruz ki, Yaratılanı sevelim Yaratandan ötürü. Biz istiyoruz ki, Sevgiyi, saygıyı, adaleti, merhameti, yardımlaşmayı, paylaşmayı, hoşgörüyü, doğruluğu, dürüstlüğü, hakkı, hakikati topluma hâkim kılalım. Artık dünyamızda savaşlar olmasın. Bu savaşları çıkaran zeki insanlar olmasın. Bir düğmeyle yüzlerce binlerce insanı canlıyı katleden makinaları üreten yüksek mühendisler olmasın. Bir gramlık madde alabilmek için torunlar anne nine katili olmasın. Henüz daha çocukluğunu bile tamamlamamış yavrularımız tacize uğramasın. Yırtıcılıkta kaplanları dahi geçmemiş olalım. Okyanus sahillerinde sahile vurmuş Aylan bebekler olmasın. Bebekler ölmesin insanlık ölmesin...” diyerek sözlerini tamamladı.

Program Şube Müdürümüz Mustafa AKÇİL’ in iki yıl boyunca okullarımızda Değerler Hareketi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili sunumuyla devam etti.

Değerler Hareketi Ödüllerinin takdimi Protokol üyeleri tarafından yapılarak program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi