Bursluluk sınavında izdiham

İlimiz özel eğitim kurumlarından Ayza Koleji Genç kalemler eğitim kurumlarında hafta sonu yapılan Bursluluk ve okula kabul sınavında deyim yerindeyse aileler ve öğrenciler tarafından izdiham yaşandı. Gözde okula girebilmek için dışarıdan ve kendi bünyesindeki öğrencilerden oluşan kalabalık öğrenci gurubu düzenlenen sınavda ter döktüler.

YOĞUN İZDİHAM VE HEYECANLI BEKLEYİŞLER

Konu ile ilgili açıklama yapan Ayza Koleji Genç Kalemler Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Turan Demir” Bilgiyi ölçmek ve eğitim standartlarını yükseltmek adına okulumuz her sene kayıt öncesi başarılı öğrencileri sınava tabi tutuyor. Buradaki amaç evlatlarımızın ve öğrencilerimizin bilgi seviyelerini ölçmek ve bunu düzenlediğimiz sınavlarla pekiştirmek. Bu sene inanılmaz bir teveccühle hem dışarıdan hem de içeriden tüm öğrencilerimizi periyodik aralıklarla sınavlara tabi tuttuk. Oldukça yoğun ve kalabalık bir sınav süreci yaşıyoruz. Eğitimdeki kalite anlayışını tüm özel okulların sürdürebilmesi adına yeni sistemle birlikte öğrencilerimizin adaptasyon sürecini daha şimdiden başlattık diyebiliriz” dedi.

SINAV İKİ PERİYOD HALİNDE YAPILDI

Sabah saatlerinde başlayan sınavda öğrenciler ter dökerken, dışarıda aileler onlara destek olabilmek adına heyecanlı bekleyişler yaşadı. Yaklaşık 700’e yakın öğrencide başarı grafiklerini ölçmek adına iki periyod halinde düzenlenen bursluluk ve okula kabul sınavında yaklaşık 65’e yakın öğretmen ve gözetmen eşliğinde ter döktüler. Sabah 10’ da ve öğleden sonra 14’ de yapılan çift sınavda yeni sistem ve ders metotlarının öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatında yerleşmesi için öğretmenler tarafından anlatılırken, yeni okul binasında bekleyen öğrenci velileri de heyecanlı bekleyişlerini sürdürdüler.

Editör: Haber Merkezi