Aydın Doğan Bilim ve Sanat Merkezi'nde yaz okulu başladı

Afyon Aydın Doğan Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki yaz okuluna katılan öğrenciler model uçak, robotik tasarım, arduino ve İngilizce eğitimi görüyor. Öğrenciler robotik ve arduino ile bilgisayar programı yazmayı ve bilgisayara bağlantılı robota komut vermeyi öğreniyor.
Aydın Doğan Bilim ve Sanat Merkezi'nde, 20 Haziran'dan itibaren yaz okulu uygulaması başladı. 6 hafta sürecek ve 5 Ağustos'ta bitecek olan yaz okuluna devam eden 20 öğrenci, hem yeni bilgiler öğreniyor hem de eğlenceli dakikalar geçiriyor. Yaz okuluna katılan öğrenciler hafta içi her gün 13.00- 17.30 saatleri arasında kendini geliştirme fırsatı buluyor.
HEM DERS HEM EĞLENCE
Yaz okuluna devam eden öğrenciler yabancı dilde drama, model uçak tasarımı, arduino elektronik devre tasarım yazılım uygulamaları, robotik tasarım ve yazılım, görsel sanatlar- yağlı boya, lise matematik olimpiyatı, tarihe yolculuk derslerini görüyor. Öğrencilerin dikkatini en çok model uçak, robotik tasarım ve arduino dersleri çekiyor.
MODEL UÇAK YAPIYORLAR
Öğrenciler model uçak yapımı dersinde Türk Hava Kurumu'ndan tedarik edilen malzemelerle bir çizim planına uyarak model uçak tasarlamaya çalışıyor. Her öğrencinin kendi çalışma maketi bulunuyor. Öğrenciler, plana uymaları halinde uygun görülen zaman dilimi içinde uçabilen bir makete sahip olacak.
ROBOTA KOMUT VERİYORLAR
Robotik tasarım ve yazılım dersinde ise öğrenciler, robot montajı, robot yapımı, robot hızı ve mesafesinin hesaplanması, led ekran kullanımı, çizgi izleme sensörünün kullanımı gibi becerileri ediniyor. Arduinoda ise led yakma, söndürme, telefon ekranına yazı yazdırma, yürüyen ışık gibi yetenekleri kazanan öğrenciler, basit bilgisayar programları yazabilecek düzeye geliyor.
ÖĞRENCİLERİN FARKINDALIĞI ARTIYOR
Aydın Doğan Bilim ve Sanat Merkezi'nde yaz okulu kapsamında ders dışı etkinliklere de yer veriliyor. Okçuluk, at biniciliği, Frig Vadisi gezisi, Bocce ve piknik gibi etkinliklerle öğrencilerin sosyal ve zihinsel gelişiminin artırılması hedefleniyor.
 
Editör: Haber Merkezi