Anadolu İmam Hatip Lisesinin YKS başarısı

Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yıl YKS’de büyük başarı gösterdi.

Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu sene sınava girerek tercihte bulunan 163 öğrenciden 114 öğrencisini İstanbul, Marmara, Bursa Uludağ, Afyon Kocatepe, Selçuk, Necmettin Erbakan gibi üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştirdi.

Kazananlar arasında 21’ini İslami İlimler ve İlahiyat oluştururken, Mühendislik, Fizyoterapi ve rehabilitasyon, Hemşirelik, Ebelik, Odyoloji, Gazetecilik gibi farklı bölümler de bulunuyor. Ayrıca öğrenciler, İstanbul, Bursa, Konya, Isparta, Balıkesir, Muğla, Sivas, Düzce, Yalova, Kütahya, Uşak, Bartın, Sivas, Karabük Kırşehir gibi illerde bulunan farklı üniversitelerdeki fakültelerde Matematik, Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Sosyoloji, Felsefe, Maliye, İktisat gibi bölümlerin yanında Beden Eğitimi ve Spor bölümlerini de kazandılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İbrahim Durgut; “Öğrencilerimizin başarısı hepimizi çok mutlu etmiştir. İnsanın emeğinin karşılığını alması çok güzel bir duygu. Öncelikle fedakar öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

"Okulumuzun bana öğrettiği bir hayat felsefesi var: Kendin Ol"

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye genelinde ilk iki bine giren aynı zamanda okul birincisi Beyza Altınkaya ise, "Afyonkarahisar Anadolu Lisesinden mezun olduğum için çok mutluyum. YKS sınavında idealim olan birinci tercihim Marmara Üniversitesi ilahiyat fakültesini kazandım. Herhangi ek bir destek almadan okulumuzun eğitimi ve okulumuzda açılan kurslara katılarak bu başarıyı elde ettim. Hedefine ulaşmak isteyen herkes için okulumuz kaliteli eğitim vermektedir. Okulumuzun bana öğrettiği bir hayat felsefesi var ‘Kendin Ol!’ İmam Hatip liselerinin bize kazandırdıklarının içinde en önemlisi maddi değerlerden çok manevi değerlerdir. Çünkü manevi değerler ne kadar çok kazanılırsa maddi değerler ve başarılar ardından çorap söküğü gibi gelir” diye konuştu.

"İmam Hatip’i tercih ettim ve hedefimi kazandım"

YKS'de Türkiye genelinde ilk 9 bine giren M. Akif KABUKÇU da şunları söyledi: "2018 YKS sınavında hedefim olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım. Çoğu insanın düşündüğünün aksine İmam Hatip Liselerinden mezun olan ve sadece ilahiyatı değil farklı bölümleri kazanan arkadaşlarımız var. Bir Anadolu Lisesi bir Fen Lisesi bir sosyal bilimler lisesi ve farklı okullara rağmen İmam Hatip lisesini tercih ettim. Çünkü köklü bir geleneğinin olduğunu düşündüğüm ve yaşadığım bu okul bizi hayata bir adım önde başlattı. Şimdiden gelecekte İmam Hatibi tercih edecek arkadaşlara başarılar diliyorum.”

"Din ilimleri ile fen bilimlerini bir arada gördük"

Hocalarının rehberliği sayesinde üniversiteyi kazandığını vurgulayan Muhammed Mustafa Dadak, "Hedefim olan İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazandım. İmam Hatip Lisesini tercih etmemdeki en büyük faktör, din ilimleri ile fen ilimlerinin bir arada öğretilmesidir. Nitelikli eğitim bu ikisi bir arada olursa olur. Bunu sağlayan da ancak İmam Hatip okullarıdır. Dışarıdan hiçbir destek almadan, Okuldaki hocalarımın rehberliğinde düzenli ve istikrarlı ders çalışmam neticesinde istediğim üniversiteye yerleştim. Hocalarımın gerek motivasyon gerek soru çözümlerinde büyük katkısı oldu. Başarmam için gereken her şeyi okul ve öğretmenlerim sağladı” dedi

"İmam Hatip’te geçen dört yılın sonunda başarım, beklentilerimin çok çok üstünde oldu"

İmam Hatip Lisesinde çok güzel eğitim alarak liseyi tamamladığını aktaran Kamil Kutluata, "Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandım. Beklentimin üzerindeki bu başarımı her daim yanımda olan, samimi ve içten ders anlatan hocalarıma borçluyum. Okulumuzun çeşitli imkanları ve etkinliklerine sıkı sıkıya sarılarak dışarıdan herhangi bir destek almadan bu başarıya ulaştım. Hocalarımın hepsine müteşekkirim." ifadelerini kullandı.

" Ümitsizliğe kapılmamayı azimli olmayı hep İmam Hatipli olmak ruhundan kazandım” İmam Hatiple hedefine ulaştığını dile getiren Beytullah Gümüş şunları söyledi: "Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım. Üniversiteyi kazanmamda Öğretmenlerim büyük rol oynadı. Öğretmenlerimiz son dakikaya kadar hem moral hem bilgi desteğiyle yardımcı oldular. Ümitsizliğe kapılmamayı azimli olmayı hep İmam Hatipli olmak ruhundan kazandım. Öğretmenlerimin emeklerini boşa çıkarmamak için çok çalıştım.”

Editör: Haber Merkezi