AfyonkarahisaR Fatih Anadolu Lisesi yine bir farklılığa imza attı.

Afyonkarahisar Fatih Anadolu Lisesi 2015 teklif çağrısı döneminden bu yana koordinatörü olarak yürüttüğü “Connect, ShareandGetEnlighted – Bağlan, Paylaş ve Aydınlan” Erasmus+ projesi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında İletişim Uzmanı Eren GÖKYER’in katılımı ile okul konferans salonunda 672 öğrencisine 5 farklı oturumda Sosyal Medyada Doğru İletişim konulu bir konferans düzenledi.

İletişim Uzmanı Eren GÖKYER “ Gençlerimizin bu ülkenin geleceği olduğunu ve onların var olan potansiyellerini hatırlamaya, yönetmeye ve sağlıklı yönlendirmeye de ihtiyaçları olduğunu söyledi. Dünyanın konuştuğu ve tartıştığı en büyük sorunlardan biri olan sosyal medyanın doğru kullanımı konusundaAfyonkarahisar Fatih Anadolu Lisesi’nin kendi öğrencilerine bir konferans düzenlemesinin çok yerinde ve doğru bir çalışma olduğunu ifade etti. Okulun tüm öğrenci ve personelinin bu konferanslara istekle katılmış olmalarının kendisini çok mutlu ettiğini ve Afyonkarahisar’da eğitim için çok büyük bir adım atıldığını söyledi.

Okul Müdürü Sami SOLMAZ; “Globalleşen dünyada iletişim teknolojilerinin hızla gelişiyor ve bu gelişime ayak uydurabilmek için gençlerimizin bu konuda bilinçlendirilmesidünyamızın ve özellikle genç ve dinamik nüfusu olan ülkemizin geleceği için çok önemli olduğu bir gerçek. Sosyal medyanın bireyler üzerinde olumlu etkilerinin yanında ne yazıkki azımsanmayacak kadar olumsuz etkileri olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer gençlerimize rehberlik edemezsek sosyal medya gençlerimizi yalnızlaştıracak ve ülkemizin temel değerlerinden olan milli birlik ve beraberlik duygusunu zedeleme ihtimali kendini gösterecektir. Bu nedenle eğitimcilerimiz, öğrencilerimizi sosyal medyayı nasıl daha doğru ve bilinçli kullanabilecekleri konusunda mümkün olduğunca bilgilendirme çalışmaları yapmalı ve öğrencilerimize yol göstermelidir.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi