Afyon Girne Koleji’nin Büyük Başarısı


Afyon Özel Girne Koleji ODTÜ bünyesindeki Rokodemi (Robotik Kodlama Akademisi) tarafından düzenlenen 2021 online robotik turnuvasına katıldı. 2500 takım içerisinde 33 olarak finale kalma başarısını gösteren Galaxy Takımı finalde %1’ lik klasmana girerek Türkiye 25. si olma başarısını elde etti.
Afyon Girne Koleji Galaxy Takımında Bilişim Teknolojisi öğretmeni Nur Tamur ve takımında yer alan öğrencileri 5. Sınıf öğrencilerinden Furkan Gök ve Rabia Yorulmaz çalışmaları Afyon Girne Kolejine madalya ve plaket kazandırdı.
Afyon Girne Koleji Galaxy Takımı bu başarı için 6 ay süren yoğun bir çalışma temposu ile elde etti. Galaxy Takımı Mat isimli pano üzerinde verilen görevleri en kısa sürede, en hızlı şekilde hatasız yapabilen robot komutunu geliştirdi.
AFYON GİRNE KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YENİ HEDEF ŞAMPİYONLUK
Ortaokullar arası Robotik Kodlama Online turnuvasında elde edilen başarı Afyon Özel Girne Koleji öğrencileri için de umut kaynağı oldu. 15 kişilik bileşim laboratuvarında fikir üreten öğrenciler yeni turnuvalarda şampiyon olmak için şimdiden çalışmalara başladılar. Kolej yönetim kurulu başkanı Şükrü Şensoy, Galaxy Takımını çalışmalarından kazanmış oldukları bu ödül ve başarılarından dolayı tebrik ederken .ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.
AFYON GİRNE KOLEJİNİN BU BAŞARISI ULUSLARARASI TOPLANTIYA DAVET EDİLDİ
Galaxy Takımının yapay zeka alanındaki bu çalışmalardaki başarısı otoritelerin de dikkatini çekti.
Afyon Özel Girne Koleji Galaxy Takımı Urfa Harran Üniversitesi Uluslararası Yapay Zeka Konferansına davet edildi. Katılımcılar konferansta Türkiye’de yapay zeka ile ilgili yapılan son çalışmalar hakkında bilgi ve deneyim elde ettiler.

Editör: Haber Merkezi