Afyon'da Zeka Oyunları Sınıfı açıldı
 
Afyon’da Kadaifçioğlu İlkokulu'nda öğrencilerin iletişimini ve düşünme becerilerini artıracak Zeka Oyunları Sınıfı açıldı.
Kadaifçioğlu İlkokulu'nda Afyon Şeker Fabrikası'nın katkılarıyla oluşturulan Zeka Oyunları Sınıfı'nı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Altunkalem birlikte ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, "Öğrencilerimizin ellerinde cep telefonları, sadece teknoloji ile baş başa kalmışlar ve yalnızlaşıyorlar. Zeka Oyunları Sınıfı'nda ise öğrenciler, karşı karşıya oturarak satranç, mangala, Çin daması gibi oyunlar oynayacak, böylece hem zihinleri, hem de iletişimleri gelişecek" dedi.
 
Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Altunkalem ise eğitime destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Şeker Fabrikaları'nda bir gelenek vardır. Fabrika temelinden önce cami ve okul temeli atılır. Bundan sonra da eğitime destek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Zeka Oyunları Sınıfı'na katkı sağlayan kişi ve kurumlara plaketleri takdim edildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Altunkalem, okuldaki öğrencilerin yaptığı eserlerin beğeniye sunulduğu sergiyi de gezdi. Öğrencilerle tek tek konuşan Yalçın ve Altunkalem, Özel Öğretim Sınıfı'nda da engelli öğrencilerle bir araya geldi.
 
Editör: Haber Merkezi