“Acımız Da Öfkemiz De Büyük”

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ender Karaaslan yazılı basın açıklamasında:

“Acımız büyük. Tarifi zor duygular içerisindeyiz.

İscehisar ilçemize bağlı Çatağıl köyü yakınlarında öğrencilerimizi taşıyan servis aracının yaptığı kaza sonucu 5 evladımızı kaybettik. Yaralı öğrencilerimiz var.

Çocuklarımızın umutları, hayalleri, ailesi, arkadaşları, öğretmenleri, önlerinde yaşayacakları koca bir yaşamları vardı. Fakat çocuklarımızı yine eğitim sisteminin çarpıklıklarından birine kurban verdik.

Bu kaçıncı kayıp diye soruyoruz!

Bu son olacak mı diye soruyoruz!

Neden yanlışta ısrar ediliyor diye soruyoruz!

HER FİDAN TOPRAĞINDA YEŞERİR

Her fırsatta dile getirdik; taşımalı eğitim bir sistem sorunudur. Taşımalı eğitim çeşitli hesaplarla kapatılan köy okullarının doğurduğu bir sonuçtur. Taşımalı eğitim, çocuğu yaşam alanından koparmaktır. Taşımalı eğitim çocukları sınıfa değil, tehlikeli yolculuklara göndermektir.

Taşımalı eğitimle ülkemizin dört bir yanında çocuklarımız sabahın erken saatinde evinden çıkıp kilometrelerce yol gidiyor. Okula vardıklarında yol yorgunu olarak derse girmek zorunda kalıyorlar. Bizler yerinde eğitim diyoruz ve en iyi eğitimin çocuğun evine en yakın yerde olacağını savunuyoruz.

KÖY OKULLARI DERHAL AÇILMALIDIR

Kapatılan köy okulları yeniden açılmalı, taşımalı eğitim, birleştirilmiş sınıf, ücretli öğretmenlik gibi uygulamalara son verilmelidir.

Kaderine terk edilen köy okullarının açılması, eğitimdeki birçok sorunu da ortadan kaldıracak basit bir çözümdür. Kapatılan köy okulları, küçük ve büyük bakım-onarım çalışmaları yapıldıktan sonra yeniden açılmalıdır. Bu politikayı izlemek, hem taşımalı eğitim yapılan okulları oradaki kalabalık okulların kullanımına sunmak, hem de her köye öğretmen göndermek için gereklidir.

Köy okullarını açmak, taşımalı eğitimde yaşanan sorunları ortadan kaldıracağı gibi yıllardır kanayan bir yara haline gelen atama bekleyen öğretmen sorununun çözümüne de katkı sunacaktır.

Eğitim Sen olarak köy okullarının açılmasını, taşımalı eğitim, birleştirilmiş sınıf gibi olumsuz uygulamaların sonlandırılmasını, yeterli sayıda kadrolu öğretmen ataması yapılmasını ve bizlere bir daha böyle acılar yaşatılmamasını istiyoruz.

Kaybettiğimiz öğrencilerimizin ailelerine, öğretmenlerine, arkadaşlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyor, acılarını paylaşıyor, tedavi gören öğrencilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi