AFYON ZAFER GAZETESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE

Gazetenizin web sitesinde (https://www.afyonzafer.net), “Okur Köşesi” adlı bölümde 13 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanan “YÖK–ÖSYM ve FETÖ” başlıklı ve 01 Şubat 2018 tarihinde yayınlanan “Üniversitelerde FETÖ’nün dünü-bugünü” başlıklı haberlerde “Üniversitelerde Fetö’cü olduğu iddia edilen rektörlerden biri olduğum” iddiasını yansıtan bilgiler gerçek dışıdır.

Gazeteniz web sitesindeki bu haberlerde, somut hiçbir bilgiye dayanmaksızın, sadece yaşadığım haksız tutukluluk sürecinden hareketle “adıma ve unvanıma” yer verilmiş olması, kişilik haklarımı, mesleki kariyerimi ve toplumsal saygınlığımı zedelemiş, Anayasanın 38. ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. maddelerinde güvence altına alınmış olan “Masumiyet Karinesi: Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz” ilkesini çiğnemiştir. Bu haberlerde yer verilen konular, şahsım bakımından gerçeklikten uzak ve darbe sonrası atmosferde yeterince araştırılmadan yapılmış, tümüyle gerçek dışı yorumlardır.

Nitekim anılan suçlama ile yargılandığım Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2016/401 Esas sayılı dosyasında, 19 Mart 2019 tarihinde hakkımda “Beraat” kararı verilmiş, yurtdışı çıkış yasağım da kaldırılmıştır.

Bu nedenle, kişilik haklarımın korunması ve haber yoluyla zarar verilmiş olan itibarımın iadesi için, 5187 sayılı Basın Kanunu hükümlerine uygun olarak tarafınıza ekte gönderilen “DÜZELTME ve CEVAP METNİ”nin gazeteniz basılı ve elektronik nüshasında kanunda gösterilen süresi içinde (ivedilikle) yayınlanması, ilgili yazıların arşivden ve internet sitesinden kaldırılması ve tekrar gerçeğe aykırı haber yapılmaması hususlarını ihtar eder, yasal haklarım saklı kalmak üzere;

Gereğini talep ederim. 28.09.2019

Prof. Dr. Hüsnü Salih GÜDER

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Eski Rektörü

İletişim :

Ekinci Mah. Uğur Mumcu Cad. No: 25/1

Prestij Konutları A Blok Kat:3 D:16

Antakya-HATAY

Tel: 0 553 715 32 85

DÜZELTME VE CEVAP METNİ

Afyon Zafer Gazetesi web sitesinde, “Okur Köşesi” adlı bölümde 13 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanan “YÖK–ÖSYM ve FETÖ” başlıklı ve01 Şubat 2018 tarihinde yayınlanan “Üniversitelerde FETÖ’nün dünü-bugünü” başlıklı haberlerde şahsımın adını geçirmek suretiyle “Üniversitelerde Fetö’cü olduğu iddia edilen rektörlerden biri olduğum” algısını oluşturan bilgiler ve yorumlar gerçek dışıdır.

FETÖ/PDY terör örgütünün ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin esenliğine karşı giriştiği haince darbe hadisesinin ardından, devlet organlarınca geliştirilen hızlı koruma refleksi sürecinde, kişiler hakkındaki şikâyetlerin gerçeklik düzeyi maalesef yeterince araştırılmadan çeşitli hukuki işlemler tesis edilmiştir.

Böyle bir atmosfer içinde, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptığım 2010-2014 yıllarında, bazılarının haklarında “kız öğrenci ve bayan personele karşı cinsel ayrımcılık ve taciz, ihaleye fesat karıştırma, hastane yakıt alımına fesat karıştırma, hastane yemek alımına fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, personel ve amirlerine hakaret, tehdit, baskı, kurum ve çalışanlarının huzur ve sükûnunu bozma” iddiaları nedeniyle disiplin ve ceza işlemleri yürüttüğüm personellerin husumete dayalı ve organize şikâyetleri ile “FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla 31.08.2016 tarihinde tutuklandım.

Gazeteniz web sitesindeki bu haberlerde,somut hiçbir bilgiye dayanmaksızın, sadece yaşadığım haksız tutukluluk sürecinden hareketle “adıma ve unvanıma” yer verilmiş olması, kişilik haklarımı, mesleki kariyerimi ve toplumsal saygınlığımı zedelemiş, Anayasanın 38. ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. maddelerinde güvence altına alınmış olan “Masumiyet Karinesi: Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz” ilkesini çiğnemiştir.Bu haberlerde yer verilen konular, şahsım bakımından gerçeklikten uzak ve darbe sonrası atmosferde yeterince araştırılmadan yapılmış,tümüyle gerçek dışı yorumlardır.

Nitekim anılan suçlama ile yargılandığım Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2016/401 Esas sayılı dosyasında, şikâyetçilerin tüm iddialarının “eski idari işlemlere karşı duydukları husumetten kaynaklandığı, daha önce Hatay C.Başsavcılığı ve YÖK Başkanlığına yapılmış ve gerçek dışı oldukları tarafımdan ispat edilmiş olan eski şikâyet konuları oldukları, darbe sonrası atmosferden yararlanarak FETÖ suçlaması şeklinde yeniden dile getirildikleri ve tümünün mesnetsiz iftiralar oldukları” tarafımdan ispat edilmiş olup, 19 Mart 2019 tarihinde hakkımda “Beraat” kararı verilmiş, yurtdışı çıkış yasağım da kaldırılmıştır.

Bağımsız yargı kararıyla tescil edildiği gibi, hakkımdaki “örgüt üyeliği” iddiası iftiradan ibarettir. Vergileriyle kurduğu okulların sıralarında yetiştiğim, bilgi, kültür ve irfanımı borçlu olduğum, yedek subay olarak şerefle ve gururla askerlik hizmeti yaptığım aziz milletimize her şartta ve daima hizmete hazır olduğumu, Afyon ve Türkiye kamuoyuna saygı ile bildiririm. 28.09.2019

Prof. Dr. Hüsnü Salih GÜDER

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eski Rektörü