HAC’DA FACİA; 753 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 867 YARALI VAR!

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinin 5 kilometre dışında bulunan Mina'da çıkan izdihamda en az 753 kişi öldü, 867 kişi yaralandı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Türk hacı adaylarıyla ilgili şu ana kadar bir vefat haberi gelmediğini açıkladı.

Hacı adaylarının şeytan taşladığı Mina'da yaşanan izdiham sonrası en az 753 kişi hayatını kaybetti.

 Facianın yaşandığı bölgeye 220'den fazla ambulans ve 4 bin kurtarma personeli gönderildiği belirtildi.

 İzdihamın yaşandığı 204 numaralı sokak, hacıların Mina'da "şeytan taşladığı" bölgeye giden iki anayoldan biri.

Suudi Arabistan Sivil Savunma Birimi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Mina'da yaşanan izdiham nedeniyle 753 kişinin hayatını kaybettiğini, 867  kişinin yaralandığını bildirdi. Gelen ilk bilgilere göre, yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştiren ekipler arasında Türkiye'den giden sağlık ekipleri de yer alıyor.

 Yaralıların durumu ve yaralanan ve hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşlarının olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Mehmet Görmez, ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri Türk hacı adaylarının durumları ile ilgili bilgi toplanması adına bölgede bir kriz masası oluşturdu. 

FACİA YÜRÜYEN MERDİVENLERDE MEYDANA GELDİ

 Mina'dan yürüyerek gelen ve şeytan taşlama alanına geçen hacılar, doğrudan 3. kata çıkarak şeytan taşlama ibadetini yapıyorlar.

 

Mekke'deki izdihamın, şeytan taşlama ibadetini yapan hacıların 3. kattaki şeytan taşlama alanından zemin kata inip Mekke'ye giden ana çıkışa ulaşmak istediği sırada yürüyen merdivenlerde meydana geldiği belirtildi.

 

DİYANET YETKİLİLERİNDEN TÜRK HACI ADAYLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

 

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk hacı adaylarının bulunduğu kafileler şeytan taşlamaya gece yarısından sonra gitti, facia ise sabah saatlerinde yaşandı. Kafilelerden bağımsız Türk hacı adaylarının bölgede bulunup bulunmadığı ise henüz netlik kazanmış değil.

 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, şu ana kadar Türk hacı adaylarından herhangi bir vefat haberi ulaşmadığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi