Dinar’da yeni bir gazete doğdu

Dinar’da 2018 yeni yılla Haftalık Yeni bir gazete doğdu. Dinar basınında bir günlük gazete olan UMUT Gazetesinin yanı sıra Dinar Haber, Gündem Haftalık gazeteler yayınlarını sürdürürken 15 Temmuz Akdeniz gazetesi adıyla yeni bir gazete Şubat 2018 tarihinde yayına başladı.

Dinar basını 3 Haftalık ve 1 Günlük yayınla okuyucularına haberlerini duyurma yarışına girdi. Dileri yeni gazetelerin de uzun ömürlü olmasıdır. Elbetteki mahalli gazeteler özellikle Haftalık olanlara okuyucu desteği olursa yaşamını sürdürür.Günlük gazete gibi devlet ilanı alamazlar.Elbette ki günlük gazete çıkarmak kolay değildir.Hele ki ilk yıl sabırla ve düzenli yayın yapmak okuyucu desteği almasına bağlıdır.Umut bunu başardı ve muradına erdi.Başarısının devamını dilerim.

Haftalık gazetelere de sabır ve okuyucu desteği diliyorum. Dinar Haber 20 yılı aşkın direnip okuyucu desteğiyle ayakta duruyor. Geçen yıl doğan Gündem de yaklaşık bir yıldır bu yarışı sürdürüyor.15 Temmuz Akdeniz henüz yeni doğdu amacı ilk sayısında belirttiği gibi haftalık ve renkli 8 sayfa olarak hedefliyor. Özgür ve güçlü bir gazete olmak için yola çıktık diyor gazetenin sahibi ve yazı işleri müdürü Turgut Çetin.

  1. daha önceki yıllarda da bu çalışmaya girişmişti. Ama o gazeteleri yaşatamadılar. Dinar da bu güne kadar 47 gazete ve dergi yayın yapmış bugün 3 Haftalık,1 Günlük ve belediyenin çıkardığı Aylık, Yıllık gazete yayın hayatını sürdürmeye çaba gösteriyor. Burada Akdenize bir önerim olacak. Lütfen gazeteye yayın tarihi ve nerde basılıyorsa adresini yazınız. İlerde araştırmacılar bunu arayacaktır. Gazetelerimizin yanında internetten yayın yapan sitelerimiz de var. Elbette ki sitelerimizde okuyucularıyla buluşma çabası içinde ayrı ayrı uğraş veriyorlar. Biz araştırmacı ve köşe yazarları Tüm basın mensubu arkadaşlarımızın yanındayız. Hepinizin uzun süre yaşamasını ve başarılarınızın devamını dilerim. Basını destekleyenler var oldukça sırtınız yere gelmez. Sizlere son sözüm birlik ve beraberliğinizi bozmayın olacaktır.