DİNAR’DA SPORUN 85.YILI

i

fotoayhanabi

Yıl 1968 : KULÜP BİNASINDA Kupayı kazanan takıma Masada oturan 1-?,Kaymakam Fahri Yücel, Garnizon komutanı, ve Belediye başkanı Bayramali Veziroğlu tebrik ziyaretinde bulundular.Soldan ayakta 1-Hüseyin Armağan,2-Yaşar Karahan,3-Hüseyin Yalçın kucağında kızı Feryal,4-Abdullah Horzum,5-Lozan Sarıoğlu,6-Vasıf Şener,7-Mehmet Sevil,8-Kürt Vezir Doğru ,9-Mehmet Ülker,10-Erdoğan Dilek

 

                DİNARDA SPORUN 85.YILI

            Yukarda okuduğunuz başlık adıyla yaklaşık on yıldır üzerinde çalıştığım yeni kitabımın adını görüyorsunuz.1930-2015 dönemleri arasında Dinarda gelişen spor etkinliklerini derleyerek bir kitap haline getirmeye çalışıyorum. İnşallah bu yıl bu kitabın basımı gerçekleşecektir. Bana bu çalışmalarımda birçok sporcu arkadaşımız yardımcı olmuştur. Kimileri mevcut bilgileri aktardılar, kimileri ellerindeki resimleri verdiler. Hepside kendileri bunu iyi biliyorlar burada onlara çok teşekkür ederim. Spor ile ilgili çalışmalardan köylerimiz ve beldelerimizden de bilgi ve fotoğraf verenler oldu burada tekrar duyuruda bulunuyorum. Spor ile ilgili bilgi ve fotoğrafları olanlar tarafıma verirlerse kaynak göstererek kullanabilirim. Umarım bu konuda yardımcı olan çıkar.

            Şu anda derlediğim 208 fotoğraf kitabımda yer alacaktır. Mevcut bilgilerle kitabımız A 4 boyutunda 160 sayfa oldu. Küçük boy basılırsa elbette ki daha fazla sayfa olur.

            Aşağıda bilginize sunduğum Kulüp başkanları listesini inceleyin eğer eski yıllarda spora başkanlık etmiş olup da bu listede olmayanlar varsa lütfen yılı ile birlikte ismini bana 05434231949 numaralı telefonumu arayıp bilgi verin.Veya [email protected] adresine mail atın.İlgilenen ve ilgilenecek olan her kişiye teşekkür eder saygılar sunarım.

 

KULÜP BAŞKANLARI

 

Dinar Gençler Birliği, Dinar spor, Dinar İdman yurdu, Esnaf spor gibi Kulüplerin başkanlığında görev alan 1930 yılında sporcuları toplayarak Atatürk’ün huzuruna çıkaran Belediye Başkanı Vehbi Kitiş, Ahmet Veziroğlu, Bayram Ali Veziroğlu, Mehmet Dedeoğlu, Süreyya Uysal, Saraç Mahmut Otaman, Ziraatci Kemal Bey, Terzi Hacı Ali Horzum, Hüseyin Armağan, Asım Kalkan, Vasıf Şener, Kemal Şeker, Mustafa Bozoklu, İhsan Yiğenolu,  Lozan Sarıoğlu, Hüseyin Yalçın, Nedret Gürcan, Feyzi Başyiğit, İsmet Kitiş, Kemal KESKİN ( Fırıncı Kemal, Kazım Uysal, Nazif Ergenç, Rüstem Yılmaz, Nail Çağlar, İsmail Çağlar, Adnan ÖZ, Mehmet Özalp, Yılmaz Öner, Mevlüt Er, Haluk Dayıoğlu, Y.Yener Emeksiz, Turay Yılmaz, Muhammet Yıldırım, Mustafa Tarlacı, Erdal Erkan,26 ci başkan Saffet Acar,27.başkan Ahmet Demir,28.başkan Fatih Karataş aklımıza gelenlerdir.