Dinar’da İlk Defa Lavantalı Yaz Konseri

AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ Prof.Dr.NUMAN KURTULUŞ “DEVLETİN MİLLET KAYNAŞMASINI,GÖNÜL BİRLİĞİ OLUŞTUĞUNU GÖNÜLLERDEN GÖNÜLE KÖPÜ KURULDUĞUNU DİNARDA GÖRÜLMÜŞTÜR “DEDİ.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Anadolu Yaylı Çalgılar GRUBU Dinarda LAVANTA tesisinde Müzik ziyafeti verdi.

Lavanta bahçesini gezen Kurtulmuş lavanta hasadını yaparken başparmağını hafif bir şekilde kesti. 112 sağlık ekipleri hemen Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un kesilen baş parmağını dezenfekte ederek yara bandı ile bantladı

Dinar’da lavantadan çeşitli kozmetik ürünleri üreten Kadın Kooperatiflerinin ürünlerinin satışının yapıldığı Dinarelli Lavanta Tesisinde “Lavanta Hasat Şenliği” yapıldı.Bölgede hattaha Türkiye’de ilk YAZ KONSERİ Dinarda yapılmaya başladı.

Protokol Dinar Lavanta tesisinde Lavanta çiçekleriyle karşılandı. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, ve davetliler katıldı. Tesislere geldiğinde lavanta bahçesine giren Kurtulmuş, lavanta hasadına başladı. Burada hatıra fotoğrafları da çektiren Kurtulmuş, "Lavanta Hatırası" salıncağında fotoğrafı çektirdiler.

Konuşmacılar Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya’ya övgüler yağdırdılar.Ekibiyle Müzik ziyafeti veren Dinarın Dikici köyünden olan İzmir Senfoni orkestrası şefi GÜNDÜZ ÖĞÜT ve arkadaşları Kemanlarıyla izleyenleri çoşturdu ve bol bol alkış aldılar. Kurtulmuş ve konuklar, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Anadolu Yaylı Çalgılar Grubu tarafından verilen konseri dinledi. Grup birbirinden değerli eserleri seslendirerek dinleyenlerine unutulmaz anlar yaşattı.

Ev sahibi Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya hoş geldiniz konuşmasında , ‘‘Hepiniz lavanta hasat şenliğimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Sizleri saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.Diyerek tesis hakkına bilgiler verdi.KAPANKAYA” Bugün 5-6 yıl önce bu Kıraç topraklarda başlayan lavanta deneme ekim alanı yolculuğumuz büyüdü, serpildi, gelişti ve bugünlere geldi. Önce tarımsal boyutta başlayan çalışma Dinarelli adıyla ilçemizin ilimizin gurur duyduğu bütün Türkiye’ye hitap etmeye başlayan bir marka olmaya doğru gidiyor. Sayın valimizin gayret ve çabalarıyla faaliyete geçen aynı zamanda vali yardımcımız Nurullah Bey’in de büyük gayret gösterdiği kadın kültür evleri ve kooperatifleriyle bütünleşti, kaynaştı ve dinarlı afyonlu kadınların el emeklerinin göz nurunun değerlendirildiği bir sergi ve alışveriş merkezi haline geldi.Bu akşam memleket aşkıyla karşılıksız olarak buraya gelip programı yapan Anadolu Yaylı Çalgılar Grubu hemşehrimiz Gündüz Öğüt ve ekibine de çok teşekkür ederim. ‘’ dedi.

Konserin ardından hediyeler verilirken Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, yaptığı konuşmada Dinarelli Lavanta Tesisine emekleriyle hayat veren herkese teşekkür ederek, “Yıllar evvel Avrupa'da lavanta bahçelerini gördüğü zaman hakikaten ne kadar güzel, ne kadar görkemli, ne kadar insanı cezbeden bir alan diye düşünmüştüm. Bir zamanlar bizim yurdumuzda da böyle şeyler olsun diye düşünüyordum. Şimdi çok şükür Türkiye'de de lavanta ekimi başladı. Bugün öğrendim ki; maddi olarak da inşallah bu bölgeye çok ciddi katkıları olacak. Bunların ihraç edilmesi mümkün olacak." dedi.

Ülke olarak her alanda ileriye gidileceğini kaydeden Kurtulmuş, "Büyük ve güçlü Türkiye sadece ekonomisi güçlü, sadece uluslararasında rekabet edebilecek kabiliyeti olan bir ülke demek değildir. Bütün bunlarla birlikte ekonomisi, savunma sanayisi her alandaki gücüyle birlikte en büyük gücünü devlet millet kaynaşması ve en büyük gücünü de halkının arasındaki gönül birliği olduğunun bilincinde olan bir Türkiye'yi oluşturacağız. Gönüllerden gönüle köprü kuracağız." dedi.02.07.2021 AYHANN KALKAN