Yöresel Gıdaların Üretimi Akgün Köyünde Başladı

Dinar ilçesine bağlı Akgün köyünde kurulan Akgün Köyü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri kadınlar tarafından hazırlanan yöresel gıdalar vatandaşların satın almaları için sergilenmeye başladı.
Akgün Köyü Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşe Karagöz kadınların yaptığı ürünler ve çalışmalarla alakalı yaptığı açıklamasında kooperatifte her türlü yöresel lezzetlerin bulunduğunu, Akgün Köyüne özel yöresel yiyeceklerin de satışlarının başladığını söyledi. El yapımı salçadan erişteye kadar birçok farklı ürüne vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceklerini e kaydeden Karagöz şunları söyledi, “Yöresel gıdalarımız ile memnuniyetle sunarız. Semaverde sıcak çayımız, organik tam yağlı köy yoğurdumuzdan, Buz gibi ayranımız, haşhaşlı katmerimiz, Peynirli ve patatesli bazlamalarımız,Yanı sıra tere yağlarımız,yöresel el yapımı eriştelerimiz,salamura kurulmuş yapraklarımız,kurutulmuş dolmalık patlıcan ve çizilik patlıcanlarımız,El yapımı domates salçalarımız ile siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunmaktayız. Açmış olduğumuz , bayanlarımızın çalıştırmakta olduğu ürünlerimizi sergilediğimiz açık büfemizde siz değerli müşterilerimize hizmeteyiz” dedi.
Ak Parti Dinar Kadın Kolları Başkanı Gül Çağlı’da kadın kooperatifini ziyaret ederek yöresel ürünleri inceledi. Tamamen organik ve el emeği olan ürünlerden herkesin mutlaka tatması gerektiğini belirten Çağlı, “Kadın kooperatiflerine her zaman destek olalım. Kadınlarımız mutlaka üretimde yer almalı” dedi. İsmail Yılmaz - Dinar

Editör: Haber Merkezi