Yılmaz, “500 Yıllık Ağaçlara Zarar Veriyorlar”

Dinar İlçesine Bağlı Bademli Köyü ormanlık alanında yılların çam ağaçlarına çok ciddi zararların verildiği görüldü.

Büyük çoğunluğunu çam ağacı çeşitlerinin yer aldığı ormanlık alanda bazı ağaçların gövdelerinin oyulduğu ve bu oyuklarda ateş yakıldığı belirlendi.

Doğanın da aşırı derecede kirletildiği Bademli Köyü ormanlık sahasıyla alakalı bazı açıklamalarda bulunan Köy Muhtarı Yılmaz Çetin, bölgeye piknik yapmaya gelen vatandaşların çok daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Olası bir yangın halinde çok büyük risklerin ve tehlikelerin oluşabileceğinin de altını çizen muhtar Çetin şöyle konuştu, “Köyümüzün üstünde ve yanında bulunan doğa harikası bir ormanlık alanımız var. 500-600 yıllık ağaçlar bu bölgede oluşmuş durumda. Ancak bazı kişi ya da kişiler yılların çam ağaçları oyuklarında maalesef ateş yakmış durumda. Dışarıdan piknik yapmaya gelenler ise bölgeyi haddinden fazla kirletiyor. Bu alanda bir adet çeşme ve çöp kovası var. Çeşmemizi nişan tahtasına çevirdiler. Borularını kırmışlar ve doğaya çok fazla zarar verilmiş durumda. Biz buraya kimse gelmesin demiyoruz. Ancak gelen vatandaşlarımız hiçbir pislik bırakmadan ve zarar vermeden gitsinler. Dinar Orman İşletme Müdürlüğümüzden istediğimiz bu bölgenin sık sık kontrol edilmesidir. Köyümüz hayvancılıkla geçimini sağlayan bir köydür. Dolayısıyla buraların mesire alanı olmasını da istemiyoruz. Bu şekilde doğal güzelliğiyle kalmalıdır” dedi. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi