Yazarımız Nedret Gürcan’ı kaybettik

!931 yılında Dinarda dünyaya gelen Nedret Gürcan İlkokulu Dinar Yeniyol ilk okulundan mezun olduktan sonra orta öğretimini İzmir’de tamamladı.

Dinarda Sosyal ve kültürel hizmetler de hep öncülük yaptı. 1990 Yılında Dinar’dan ayrılarak Ankara ya yerleşti. İki erkek ve bir kız üç çocuk babası olan Nedret Gürcan 88 yaşında Ankara da hayatını kaybetti.

Gürcan, Dinar’ın sosyal ve kültürel etkinliklerinde aranan bir simaydı. Dinar gençler birliği spor kulübü başta olmak üzere bütün okulların, sivil toplum örgütleri ve derneklerin tertiplemiş oldukları konser, tiyatro, müsamere, eğlenceleri maddi, manevi desteklerdi.

Dinar’da ilk matbaanın kurulmasını sağladı ve 1954 yılında “Vatandaş” adı altında gazeteyi çıkardı. Nedret Gürcan şiirleri yanı sıra öykü kitapları da yazarak değerlendiren bir kişiydi, bunlardan bazıları “ Benim sevgili taşram, Hoşça kal Dinar, yaşanmış taşra öyküleri, İzmir de üç gün ve bir gece” bunlardan bazılarıdır. Bunlara ilaveten çok sayıda şiirlerini kapsayan kitaplar piyasada satılmaktadır.

Değerli insan Nedret Gürcan’ın cenazesi yarın Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Gürcan ailesine başsağlığı dileriz.

Merhum Nedret Gürcan’a Allah’tan rahmet dileriz. Mekanı Cennet olsun İnşallah.

Editör: Haber Merkezi