Yazarımız Kalkan’ın 3 kitabı basıma hazır

İlçemiz kütüphanemiz eski memuru Araştırmacı Yazarımız Ayhan KALKAN’ın son çalışması Geyiklerden Dinara İz Bırakanlar isimli on yıl önce yayınlanan kitabını güncelleştirerek yen bilgi ve fotoğraflarla hazırlayıp 520 sayfalık büyük boy bir kitabı hazırlayarak Belediyemizin Kültür Müdürlüğü Yayınları içinde yeniden geçtiğimiz ay bastırılmış ve okurlarca çok beğeni kazanmıştı.

Belediye Başkanı Saffet Acar’ın Eğitim ve Kültürümüze ne kadar önem verdiği yaptığı icraatlar içinde gösterdiği çalışmaları ve özellikle Dinar Kültürüne ne kadar önem verdiği belediye birimleri içinde kurduğu BELEDİYE KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ çalışmalarıyla ilçemiz edebiyatına bu güne kadar 70 in üzerinde eser yayınlanmasına yardımcı ve destek olmuştur.

Başkan Saffet Acar Dinarda faaliyet gösteren Yazarlar ve Şairler Kültür Derneğinin kırka yakın üyesi bulunan üyelerinden Şair ve Yazarların hangisinin hangi siyasi partiden olduğuna bakmadan tümünün hazırlamış oldukları eserleri bastırarak DİNAR EDEBİYATINA kazandırmış ve kazandırmaya da devam etmektedir. Başkan ACAR muhabirimize ”Ben Dinar ve Dinarda yaşayanlara hizmet etmek için bu göreve talip oldum ve sağ olsunlar benden hizmet bekleyen halkımız beni iki dönemdir göreve getiriyorlar. Belki beyannamemdeki bazı vaatleri bütçemiz nedeniyle yapamadık. Ama vatandaşın en ihtiyacı olan yol su ve eğitime destek gibi çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yaptık kanatın dayım. Dinar da birçok ilkleri yaptık 28 mahalleye hizmet vermeyi ihmal etmedik. Yazar ve şairlerimizin 75 e yakın eserlerini yayınlayıp edebiyatımıza kazandırdık. Onlar da harıl harıl yeni eserler yazmaya devam ediyorlar. Dinar kültürüne önem veren Araştırmacı Yazarımız Ayhan Kalkan’ın son eseri Elife Ana Romanı ve İZ BIRAKANLAR yoğun bir ilgi gördü yazarlarımızın bazı kitapları kapış kapışa yoğun bir şekilde talep ediliyor. Özellikle İstanbul da ve Afyonda açılan Kitap fuarlarında bizim kitaplar kapışıldı hala her gün Belediye kültür yayınlarından talepler alıyoruz. Ben şunu gördüm Dinarda yaşayanlar ve dışardakiler Dinara önem verdiğini yayınlarımıza gösterdikleri ilgiden anladım. Elbette ki Halkımızın hizmetlerine devam edeceğiz. Okuyucular yeni eserler beklesin. ”dedi.

Yazarımız Kalkan’ın hazırlamış olduğu 1-Aydede’den Anı ve Öyküler,2-Aydede’den Akrostiş şiirler,3-Mahalli gazete ve sitelerde yayınlanan seçme KÖŞE YAZILARI isimli üç yeni eser baskıya hazırlanmış son rötuşları yapılarak baskıya verileceği muhtemelen Ocak 2019 da okuyucularına kavuşacağı beklenilmektedir.

Yazarımız Ayhan Kalkan’ı yeni 3 eserini kutlar yeni çalışmalarının devamını dileriz.

Editör: Haber Merkezi