Yazarımız Ayhan Kalkan’a Ödül verildi

Yazarımız Ayhan Kalkan’a Ankara’da 2018 Hizmet ödülü, Onur Belgesi ve Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Teşekkür armanı ile Ödüllendirildi

Ankara’daki Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanlığı tarafından 22 Aralık 2018 Cumartesi günün saat 14.00 de Türk Tarih Kurumu konferans salonunu da düzenlenen Ödül töreninde Türkiye’den ve Yurt dışından özel seçilmiş 13 kişi arasında yer alan İlçemizde bugüne kadar yaklaşık 30’a yakın kitabın araştırarak kendi imkanları ve Belediyemiz Kültür Yayınları dizisinde yayınlatarak edebiyatımıza kazandıran araştırmacı gazeteci Yazarımız AYHAN KALKAN’A 38. TÜRK HALK KÜLTÜRÜNE HİZMET ÖDÜLÜ ve Onur Belgesi Genel Başkan Prof.Dr. İrfan Ünver NASRATTINOĞLU tarafından verildi.

Kalkan’a ayrıca Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü tarafından Sivas Aşık Veysel Sazı Maketi Teşekkür armanı olarak verildi.

Ödül törenin de açılış konuşması yapan Gen. Bşk.Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu ödüle layık görülen 13 kişinin özgeçmişlerini anlatarak “1981 yılından bu güne kurumunun verdiği bu ödül sahiplerini yönetimimizce sık dokuyup elemelerden geçirerek özel seçtiğimiz bu kişilerin yaptıkları hizmetleri ile elinizde özet olarak verdiğimiz broşürleri incelerseniz hak ettiklerini göreceksiniz. Ben ve kurumdaki arkadaşlarım bu değerli kişilerin gelecek nesile bırakmak için daha çok çalışmalar yapacaklarına inanıyoruz “dedi.

Ödül alan Kalkan konuşmasında çok duygulanarak “Sayın Hocama ve yönetimine bu kadar değerli hocalarımın arasında beni de böyle bir ödüle layık gördükleri için teşekkür ederim. Ayrıca bu törende beni yalnız bırakmayan katılan Afyonlu ve Dinarlı hemşerililerime de teşekkür eder tüm katılanlara saygılar sunarım” dedi.

Tören sonrası kurum salonunda ikramlarda bulunularak yapılan sohbet te Afyonluların çokluğu dikkat çekti. Katılanlar ödül sahipleriyle bol bol fotoğraf çekildiler.

Yazarımız Kalkan’ı kutlar başarılarının devamını dileriz.

Editör: Haber Merkezi