Yaşlı Kadını Telefonda Dolandıran Kişi Yakalandı

Emniyet Müdürü Pulat’ın Yönettiği Operasyonla Yaşlı Kadını Telefonda Dolandıran Kişi Yakalandı


Dinar Emniyetinden kendini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan kişiye karşı başarılı operasyon.

Daha önce ilçemizde meydana gelen dolandırıcılık olayı ile ilgili Dinar Emniyetinin ısrarlı takibi sonucu Emniyet Müdürü Nihat Pulat 'ın bizzat yönettiği operasyonla kıskıvrak yakalandı.


Dinar’da yaşlı bir vatandaşımızı telefon aracılığıyla dolandırıp çeşitli maddi eşyalarını alan dolandırıcı şahıs Dinar Emniyet Müdürlüğünün titiz çalışmaları sonucunda yakalandı.


07.07.2021 günü ilçemiz de yalnız ikamet eden 1951 doğumlu A.I isimli kadın şahıs ev telefonundan aranarak kendisinin astsubay, yanında savcı ile birlikte olduğunu belirten kişinin kendisine “Bir kadın senin bilgilerini kullanıyor sorun yaşamaması için kendisine ait ziynet eşyalarını ve paralarını kapıya gelecek olan kişiye teslim etmesini ve kapıya gelecek kişinin de parola olarak “Bayrak” kelimesini kullanacağını söylemiş, kapıya gelen şahıs A.I isimli kadın şahsa, bazı fotoğraflar göstermiş, ayrıca telefonla görüşmeye devam ettiğini ve telefondaki şahsın kendisine bazı isimler ve telefon numaralar yazdırdığını, yazılı olan kâğıtları yarın gelip alacağını söylemiş, bunun üzerine telefonu konuşmaya devam ettiği esnada ikametinde bulunan “ 2 adet 15’er gram burma bilezik, 1 adet yarım altın, 1 adet çeyrek altın, 3 çift altın küpe, 4-5 adet altın yonca şeklinde broş, 5-6 adet altın yüzük ve 2900 TL nakit para” yı kapıya gelen şahsa verdiği, ayrıca telefonda kendisini savcı olarak şahsın “Bankada paran var mı? Varsa o parayı da çekip bize vermelisin” demesi üzerine parayı çekmeye çalıştığı esnada banka hesaplarını kontrol eden yeğenin hesap hareketlerinden olayı fark ettiği ve durumu ona anlattığında yeğeninin bunlar dolandırıcı seni dolandırmışlar hemen polisi ara demesi üzerine polisi aradığını belirtmişti.
Olayın devamında bugün saat:09.30 sıralarında tekrar arandığı ve arayan kişilerin banka hesabında bulunan parayı çekip eve geçmesini ve kapıya gelecek görevliye teslim etmelerini istemesi üzerine, Müşteki durumu polise bildirmiş. Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı sivil ekipler ile evin çevresinde beklenilmiş, Müşteki’nin yiğeni ile yapılan görüşmede Müşteki bankaya gittiğinde yeşil gömlekli, beyaz spor ayakkabılı ve siyah güneş gözlüklü birisi ile görüştüğü beyan etmiş, görüştüğü kişinin şüpheli şahıs olabileceği değerlendirilerek beklenilmeye başlanmış ve şahıs telefon ile konuşur vaziyette apartman içerisine girip daire kapısını çaldığı esnada görevli ekipler tarafından etkisiz hale getirildi.
Şüpheli 1983 doğumlu Birecik/Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı İsmail P. gerekli işlemler için Polis Merkezi Amirliğinde sorguya alındı
Ayrıca Şüpheli şahsın kendisini Kamu görevlisi olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkisi olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık suçundan aranması bulunduğu öğrenildi.. Konu ile ilgili olarak TCK 158 Nitelikli Dolandırıcılık suçundan işlem başlatılmış olup diğer şüphelilerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik araştırma çalışmaları titizlikle devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi