Yarışmaya Katılacak Öğrencilere Ücretsiz Çalışma Kitabı

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin ; Türkiye geneli resmi/özel tüm ilkokulu, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesi ve insanların sahih kaynaklarla buluşması amacıyla 26 mart 2017 ile 2 Nisan 2017 tarihleri arasında şartnamede belirtilen esaslar doğrultusunda Kur’an-ı Kerim Meali konulu ” Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması ” düzenlenme talebi  MEB  tarafından uygun görülen, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri işbirliği içinde gönüllülük esasına göre okullarımıza duyurusu yapılan “ Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması’na  ilçemizden yoğun bir katılım olmakta. Yarışmaya girecek olan öğrencilerimize Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin göndermiş olduğu çalışma kitapları ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan TAHTAOĞLU , Şube Müdürü Ali GÜNEŞDOĞAR ve Şube Müdürü Memiş PALAZEKİN in de katıldığı programla kitaplar Okul müdürlerine dağıtılmaya başlandı.
 
Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışmasına başvurular halen devam etmekte. Son baş vuru 19 Şubat 2017 pazartesi günü son bulacaktır.
 
Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması ; Toplumun her kesimini Allah’ın son mesajı ile buluşturarak Allah’ın rızasını kazanmak ,Kur’an’ı anlayarak okuma konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmak, Toplumun Kur’an algısını, Allah’ın “oku” emrindeki muradına muvafık hale getirmek, H.1438 / M.2017 yılı içerisinde Kur’an-ı Kerim Mealinin okunmasını ve Allah’ın Kelamı olan Kuran-ı Kerim’in hayata tatbik edilmesini teşvik amacıyla düzenlenmektedir. Ayrıca, yarışmamız okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.
 
Dinar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri ile birlikte Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması ve yarışma şartları ile ilgili tanıtım toplantısı gerçekleştirdik.
 
E. ÖDÜLLER:
ÇEKİLİŞLE ÖDÜLLER: Sınava katılıp 50 ile 75 puan arası alan yarışmacılar arasından çekilecek kura ile 5 kişiye, 75 ile 100 puan arası alan yarışmacılar arasından çekilecek kura ile de 5 kişiye olmak üzere toplam 10 kişiye Umre Seyahati veya Dosta Yolculuk ödülü verilecektir.
İl veya merkezi ödüllerden Umre Seyahati kazanan yarışmacılar ile G ve H Kategorileri yarışmacıları kura çekimine katılamayacaktır.
Kura çekimi 24 Nisan 2017 Pazartesi günü noter huzurunda yapılacaktır.
 
MERKEZİ ÖDÜLLER:
A-B-C-D-E-F Kategorileri İçin
Birincilere: 2 Umre + 2500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 2500 TL veya 9.000 TL
İkincilere: 2 Umre + 1500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 1500 TL veya 8.000 TL
Üçüncülere: 2 Umre + 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 500 TL veya 7.000 TL
4.-10. Olanlara: Apple iPad Air 16GB 9.7″ Wi-Fi
G-H Kategorileri İçin:
Birinciye: Apple iPad Air 16GB 9.7″ Wi-Fi + 4G
İkinciye: Apple iPad Air 16GB 9.7″ Wi-Fi
Üçüncüye: Apple iPad Mini 16 GB 9.7″ Wi-Fi
 
İl ÖDÜLLERİ:
Proje Ortağı Kulüpler (İl Yarışma Sınav Merkezi Kurulu), il genelinde A, B, C, D ve E kategorilerinde dereceye girenlere ayrıca il ödülleri verebilecektir. Eğer ildeki kulüp, herhangi bir ödül vermeyi vaat etmedi ise, o ilden yarışmaya girenler, sadece merkezi ödüller için yarışacaktır. İl ödüllerini yarışma sitesinden takip edebilirsiniz. (F, G ve H kategorilerinde yarışanlara il bazında ödül verilmeyecektir.)
 
Not: Yarışma kapsamındaki tüm Umre Seyahati ödüllerinde oluşabilecek ek vergiler ödül kazanan yarışmacılara aittir.
 
Online başvuru adresi:
http://www.ufkayolculuk.com/
 
Editör: Haber Merkezi