Vali Tutulmaz Dinar’da Muhtarlar ile Bir Araya Geldi.

İlçe ziyaretleri sırasında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Tutulmaz, muhtarların istek, talep ve önerilerini titizlikle dinleyerek, taleplerle ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılması için talimatında bulundu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Dinar İlçemize yaptığı ziyaret sırasında köy ve mahalle muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıya Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, İl Müdürleri, ilçe müdürleri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz; “Böylesine güzel bir günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tek tek ilçeleri ziyaret etmemiz ve muhtarlarımızla bir araya gelmemizin gayesi ilimizin, ilçelerimizin ve köylerimizin sorunlarına ortak akılla çözüm bulmaktır. Afyonkarahisar'da güzel hizmetler yapılıyor, köylerimizin sorunları yok denecek kadar azdır. Ancak her konuşmamda ifade ettiğim gibi iyinin daha iyisi, güzelin daha güzeli olduğunu biliyoruz. Onun için daha iyi ve daha güzeli aramamız, kıt kaynaklarımızla ihtiyaçlarımızı en iyi şekilde gidermemiz gerekiyor. İşte bu toplantılarımızın gayesi de budur. Bu toplantı ihtiyaçların belirlenmesi yönünde önemli katkılar sağlıyor. Bir taraftan da bizim doğrudan Muhtarlarımız, Belediye Başkanlarımız vasıtasıyla halkımıza iletmek istediğimiz hususları buradan size iletiyoruz. Bunda da güzel bir verim alınıyor. Bütün ilçelerimizi de bu şekilde ziyaret ederek hem burada il müdürlerimiz ile birlikte hem de ilçe müdürlerimizle birlikte problemlerimizi çözmeye çalışıyoruz. Eğer bunları çözemez isek notlarımızı alıyoruz daha üst makamlarda da çözüm arıyoruz.” dedi.

Şu anda köylerimizin önemli bir probleminin kalmadığını vurgulayan Vali Tutulmaz; “Son zamanlarda yaptığımız toplantılarda muhtarlarımız daha ziyade acil ihtiyaçlardan öte, iki köy arasındaki yolların asfaltlanması ya da yayla yollarının asfaltlanması ve köye Düğün Salonu'nun yapılması gibi bir üst derecedeki hizmetleri talep etmeye başladılar. Bu da bizim açımızdan çok sevindiricidir. Şunu rahatlıkla diyebiliyoruz ki artık köylerimizin acil ihtiyaçları giderilmiş durumdadır. Ancak az önce de söylediğimiz gibi köylerimizin farklı ihtiyaçlar olabilir. Bunu da siz değerli muhtarlarımızın taleplerini bizlere iletmesi ile çözüm yolları bulmaya çalışacağız. Problemlerin çözümünde öncelikle ilçe müdürlerimiz onların meseleyi çözememesi durumunda, Kaymakamlığımıza, Kaymakamlarımızın çözemediği bir durumda il müdürlerimize, orada çözülememesi durumunda Valilik olarak bize başvurmanız gerekmektedir. Tabii ki sizlere kapımız sonuna kadar açık ama bu yolla sorunlar daha kısa sürelerde ve e iyi şekilde çözüme ulaşacaktır.” dedi.

Muhtarlarımızın seçimle görevlerinin başına geldiğini hatırlatarak sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Gerçekten seçim kazanmak kolay bir şey değil. İnsanların teveccühünü alabilmek onların oylarıyla bir yere gelmek zordur. Tabii bunun da bir taraftan sorumluluğu var. Herkese eşit muamele yapılması zorunluluğu var. Bulunduğunuz yerlerde kamu hizmetlerinin yürütülmesinde ilçedeki ve ildeki kamu kurumlarıyla daha dikkatli, daha esaslı ve daha özverili çalışılması gerekmektedir. Kesinlikle kendisine oy veren veya vermeyen ayrımının yapılmaması gerekmektedir.” dedi.

Köylerdeki tüm çalışmalardan muhtarlarında sorumlu olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz; “Köylerimizde kamu hizmeti sunan okullarımız, sağlık ocaklarımız, camilerimiz var. Bunlarla ilişkilerinizin de çok iyi durumda olması lazım ve bunları bir taraftan da denetlemeniz gerekmektedir. Köylerde görev yapan kamu görevlileri görevini layıkıyla yerine getiriyorlar mı? Zamanında işyerlerinde bulunuyorlar mı? diye sizlerin kontrol etmesi gerekmektedir. Olası bir problem karşısında da problemleri kendiniz çözmek yerine ilgili müdürlere veya Kaymakamlara iletilerek sorunların çözümü yoluna gidilmesi gerekmektedir. İmamsa imam, doktorsa doktor ve öğretmense öğretmen, zamanında görev yerinde olmalı ve halka en iyi şekilde hizmet vermelidir. Bizler ve siz muhtarlar halkımıza hizmet etmek için bu makamları işgal ediyoruz. Bu makamlar bize miras olarak verilmiş makamlar değil. Bizler sorumluluk karşılığında buradayız. Eğer hizmetler yaparsak ve sorumluluğumuzu yerine getirirsek bu konumlarda kalırız. Onun için hizmetlerimizi bütün kamu görevlileri olarak vatandaşımızı ön planda tutacak şekilde yapmamız gerekiyor.” dedi.

En önemli sorulardan bir tanesinin düğünlerde silah atmak olduğunun altını çizen Vali Mustafa Tutulmaz; “Eğlence için silah atmak tamamen ilkel bir davranıştır. Bu ilkel davranışı önce Muhtar kardeşlerimizle birlikte, daha sonra güvenlik birimlerimizin gayretleriyle ve çalışmalarıyla bu yıl sonlandıracağız. Bizler bu yönde kararlıyız. Gereği neyse yapılacak ve artık bu gibi ilkel davranışlardan hep beraber uzaklaşacağız. Kaymakamlığımıza ve güvenlik güçlerimize bu konuda talimat verdim. Kendim de bunun takipçisi olacağım. İstihbarat çalışmalarına ağırlık veriyorum ve daha da vereceğim. Drone alıyoruz. Düğünlerimizde zaman zaman kontroller yapacağız. Sık sık düğünlerimizi ziyaret edeceğiz ve oralarda silah atılıyor mu diye kontrol edeceğiz. Yakaladığımızda ve herhangi bir olumsuzlukta gereğini yapacağız. Bu nedenle bu tür olaylara meydan vermeden önceden tedbirlerimizi almamız gerekmektedir. Artık silahlar düğünlerimizi kana bulamamalı. Artık ‘İstediğimiz yerde silah kullanırız’ deme devri bitti. Kararlıyız. Kaymakamımız ve güvenlik güçlerimiz burada, ben tüm ilgili kişilere uyarıları yaptım. Ayrıca son yapılan düzenlemelere göre silah atımının cezası büyüktür. Bu nedenle hiçbir vatandaşımızın boşu boşuna bu tür cezalara maruz kalmaması için silah kullanımında dikkatli olunması gerektiğini herkesin çok iyi bilmesi gerekmektedir.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Dinar ilçemize bağlı köy ve mahalle muhtarları ile Belediye Başkanları taleplerini dile getirdiler. Vali Tutulmaz tüm taleplerin titizlikle not alındığını belirtirken, devletimizin bütçe imkânları ölçüsünde taleplerin değerlendirilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Editör: Haber Merkezi