VALİ GÜNER, DİNAR’DA ÖDÜL PROGRAMINA KATILDI

Dinar’ın Yıldızları ve Ticarette 40. Yılını Dolduranlar Ödül Programı Vali Hakan Yusuf Güner Katılımıyla Gerçekleştirildi.

        İlimizin Dinar ilçesinde Dinar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘Dinar’ın Yıldızları ve Ticarette 40. Yılını Dolduranlar'ın ödül programı Valimiz Hakan Yusuf Güner ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

        Dinar Park Ala Konferans Salonu'nda yapılan ödül programına Valimiz Hakan Yusuf Güner'in yanı sıra Milletvekili Ali Özkaya, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, DSTO Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Isparta Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, komşu ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulmasının ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmalarına geçildi. Sırasıyla Dinar STO Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Belediye Başkanı Saffet Acar, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Milletvekili Ali Özkaya'nın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Valimiz Hakan Yusuf Güner; "Bir ülkenin, bir memleketin, bir ilçenin kaderinin iyi yetişmiş insan gücüyle var olacağını, iyi yetişmiş insan gücünün beşeri sermaye olarak maddi sermayeyi oluşturacağını düşünüyorum. O yönüyle bizlerin millet olarak iyi yetişmemiz, iyi yetişen bireyler olmamız, sermayeyi, ticareti ve aynı zamanda milletin refah düzeyini artıracak enstrümanları oluşturmamıza zemin hazırlar. Dinar ilçesi Afyonkarahisar'ın en büyük, en kalabalık ve interlandı en geniş iki ilçesinde birisidir. Sandıklı ve Dinar ilçeleri köyleriyle, sulu tarımıyla, yol güzergahları ve kavşak noktası olması boyutuyla ve aynı zamanda da yetiştirdiği insan gücüyle son derece önemli ilçelerimiz. Bu yönüyle de sizler gerçekten siyasete de Milletvekilliği çatısı altında her dönemde önemli değerler kazandırdınız. Şimdide Ali Özkaya kardeşimiz hem sizlerin Milletvekili, hem de yörenizin bir evladı olarak sizlerin sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenmekte ve bizlere zaman zaman öneri ve tekliflerini sunmaktadır. "dedi.

        Bizler hem devletimizi, hem de hükümetimizi temsil etmemiz boyutuyla sizlerin hizmetkarıyız diyerek konuşmasına devam eden Valimiz Güner; "Kapımız ve gönlümüz sizlere sonsuza kadar açıktır. Bize göre ilçesiyle kucaklaşamayan iller gerçek başarıyı yakalayamazlar. Bu yönüyle bizlerde Valilik olarak ulaştırma, sağlık ve milli eğitim sektörleri gibi birçok sektörde bu yöreye önemli hizmetler getirmekteyiz. İnşallah bundan sonra da değerli Milletvekilimiz Ali Beyle el ele gönül gönüle sizlere hizmet sunmaya ve sizlerin önünü açmaya gayret edeceğiz. Bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Bey ilçemize teşrif etti. İlimizi ve ilçemizi şereflendirmişlerdir. Sizlere biraz önce tecrübelerinden ve bilgi birikimlerinden anektodlar aktardı. Bende şunu ifade etmek istiyorum. Bir şehrin ve bir ilçenin markalaşması o yerin zanaatkârı, ticaret erbabı ve tüccarıyla mümkündür. Eğer bizler sadece istemekle kalır, gerekli gayretleri ve mücadeleyi göstermez isek belli bir noktada kalırız. Sayın Hisarcıklıoğlu'nun Dinar ilçemize destek ve katkıda bulunacağı sözünü aldık. Bizlerde bu anlamda her türlü desteği ve her türlü hizmeti inşallah el ele gönül gönüle sunmaya devam edeceğiz."dedi.

        Tabii ki Dinar Ticaret ve Sanayi Odamız önemli bir başarıya imza atmış diyerek sözlerine devam eden Valimiz Güner; "Bu yönüyle gerçekten Dinar Ticaret ve Sanayi Odasının hem Dinar'ın markalaşması bağlamında, hem de dünyadaki iş dünyasıyla kucaklaşması bağlamında Avrupa Oda sistemini kendi ukdesinde oluşturduğunu ve bunu ispat ettiğini gösteren ve bunun objektif kriterlere göre hakem değerlendirilmesine tabi tutulup sunulduğu bir yıldız sistemi kazanmıştır ve 5 yıldızı almıştır. Bu 5 yıldız ciddi bir akreditasyon gerektirmektedir. Bu şunu gösteriyor demek ki bizim ilçelerimizde Avrupa sistemiyle entegre olacak cesareti, deyimi, tecrübeyi sadece lafla sözle değil çalışmaları ve projeleri ile kazanmaktadır. Bu bizim en önemli gücümüz ve beşeri sermayemizdir. Bir şeyi başarabilmek için bir şeyi hayal etmek gerekiyor. Bir şeyi hayal edebilmek için de bir şeyi ispat etmek gerekiyor. Dinar gerçekten ticaretiyle, sanayisiyle, siyasetiyle ve interlandıyla bunu ispat etmiş ilçelerimizden birisidir. Bende tebrik ediyorum. İnşallah tüccarlarımıza plaketlerini takdim ederek, onlara manevi olarak ta bundan sonraki süreçte tüm kurum ve kuruluşlarımızca destek olacağımızı göstermiş olacağız. İnşallah el ele gönül gönüle geleceğin daha güzel Afyon'nu ve geleceğin daha güzel Türkiye'sini inşa etmek üzere diyor, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."dedi.

        Yapılan konuşmalardan sonra yüksek vergi vererek ekonomiye katkı sağlayan ve ticarette 40 yılını dolduran üyeler Valimiz Hakan Yusuf Güner ve diğer protokol üyeleri tarafından plaketle ödüllendirildi. Program günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi