Vali Çiçek Dinar Akgün Köyü’nde vatandaşları dinledi

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve beraberindeki Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er ile birlikte Dinar’a bağlı Akgün köyünde muhtarlar toplantısı gerçekleştirdi.

Akgün Köyünde kurulan Kadın Girişimciler, Üretim ve İşletme Kooperatifini de ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek kadın kooperatifine gerekli maddi desteği sağladı.

Muhtarlar toplantısında muhtarlar ve çiftçiler bu sezon yaşadıkları kuraklık yüzünden çektikleri sıkıntılar gündeme geldi. Arazilerini sulayamayan çiftçiler yetkililerden Dombay Ovası Kapalı Sulama Sisteminin yapılmasını talep etti.

Muhtarlar toplantısında bir konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Dombay Ovası olarak adlandırılan bölgede bulunan köylerin muhtarlarıyla bir araya gelmek istediklerini, köyler içinde ilk defa kadın kooperatifini kuran köyün de Akgün köyü olduğunu kaydetti. En önemli gündem maddesinin ise kuraklık olduğunu belirten Özkaya şöyle devam etti, “Sulamayla alakalı bir çok sorunu çözdük, ancak kalan birkaç sorundan birisi de Dombay Ovası kapalı sistemde sulanmasıdır. Malum 1980’li yıllarda bu bölgede Devlet Su İşleri açık sulama kanalet sistemi yapmış. Ancak bir kısmı sulanmış büyük bir kısamı kullanamamış. Sayın geçmiş dönem bakanımız Veysel Eroğlu bey yapılmış tesisin 40 yıl sonra yenilenmesi gerekir kararı nedeniyle 40 yılı geçenlere başlamışılardı. Bu bölgenin projesi 2 etap halindeydi. İlk etabını 2016 yılında bitirdik. Bu yıl ise DSİ’nin dünya bankası ile yapmış olduğu projelere 18 teklif gelmişti. Bizim zorlamamızla 19’uncu proje olarak ise Dombay Ovası sulaması projesi teklif edildi. Projesi bitmiş bir iş. İnşallah yapılacak” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Milletvekili Özkaya’nın sürekli Dombay Ovası sulama sistemiyle ilgili konuştuğunu ve çabaladığını gördüm. Sayın Valim bunu mutlaka yapmamız lazım şeklinde de konuşmuştuk. Sonuçta memleketinizin adamı tuttuğunu koparan bir vekiliniz var. Bu iş ile de ilgili baya bir yol alındı. Şundan emin olun ki bütün işimiz gücümüz bu. Sizin bu sıkıntınızı çözeceğiz” dedi.

Vali Çiçek Kendi Eliyle Kete Pişirdi

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek kendi elleriyle kete diye tabir edilen ekmekten pişirdi. Dinar’a bağlı Akgün köyünde muhtarlarla toplantı öncesinde Kadın Kooperatifi üyeleri tarafından odun ateşince ve sac üzerinde kete diye tabir edilen ekmeği kendi elleriyle pişiren Vali Çiçek sonra kendi pişirdiği yemeğini yedi. Kadınların birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına şahit olduğunu ve çok beğendiğini de kaydeden Çiçek herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi