Uyan,"2/B mağduriyeti giderilecek"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, CHP iktidarında 2/B arazisinde binası olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan seçim çalışmaları kapsamında Sandıklı İlçesi'ni ziyaret etti.

AKILLI KENTLER KURACAĞIZ

Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek CHP iktidarına destek isteyen Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, "Ulaşımdan enerji şebekelerine, yapılı çevreden günlük yaşama kadar her alanda teknoloji ve bilgiyi sistematik ve etkin kullanan akıllı kentler kuracağız. CHP iktidarında Belediyelerin verdiği hizmetlerin bütünleştirilmiş bir biçimde akıllı sistemlere dönüştürülmesini sağlayıp, daha fazla yurttaşın erişimine açacağız. Kent merkezlerinde ve alt gelir gruplarının yoğun olduğu bölge merkezlerinde ücretsiz kablosuz İnternet alanları oluşturacağız. Kamu arazilerinin kamu yararını gözetmeden ranta açılmasına engel olacağız. Bölge, havza ve kent-kır ölçeğinde bütünleşik planlama anlayışı geliştireceğiz. Kentlerin risk, değer, yoksulluk, yoğunluk, siluet haritalarını hazırlayacağız. Tüm stratejik projelerin ve yatırım kararlarının bu haritalar gözetilerek planlanmasına özen göstereceğiz." dedi.

RUHSATSIZ YAPILARI YASAL STATÜYE KAVUŞTURACAĞIZ

Milletvekili Adayı Uyan, "2/B arazisinde binası olan yurttaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz. 2981 Sayılı İmar Affı Kanunu’na göre Tapu Tahsis Belgesi’ni henüz almamış yurttaşlarımıza bir yıl içerisinde tapularını vereceğiz. Ruhsatsız yapıları yasal statüye kavuşturacağız. Son beş yıl içerisinde mesken olarak kullanılan ve afet riski taşımayan tüm konutlara bir defaya mahsus olmak üzere imar affı getirecek, ruhsatsız binalara ruhsat vereceğiz. Bu yapılarda ikamet eden yurttaşlarımızın başta belediye hizmetleri olmak üzere kamu hizmetlerinden eksiksiz şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Kamu kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin ve özel sektörün şehir planlama faaliyetlerine katılmasını sağlayacağız. Parsel bazında yapılaşma yerine yapı adası bazında yapılaşma için teşvikler getireceğiz. Konut sahibi olmayan ailelere oturma amacıyla alacakları ev için kamu bankaları tarafından 20 yıla kadar vadeli, aylık 0,50 faiz oranıyla kredi temin edeceğiz. Bu niteliklere sahip olup halihazırda kredi geri ödemelerini yapanlara aynı faiz ve vade koşullarında yeniden finansman olanağı sunacağız. Dar gelirli yurttaşların konut ihtiyacını karşılamak ve kentsel

gelişimi düzenlemek için kamu eliyle arsa üretimi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi