UYAK HAZİRAN AYI TOPLANTISI
 
Ulusal Yaşlılık Konseyi Haziran Ayı olağan toplantısı Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın Başkanlığında, konsey üyelerinden Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan’ın ev sahipliğinde Antalya Akdeniz Üniversitesi Sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. UYAK Başkanı Acar’ın yönetimindeki toplantıda Türkiye’deki yaşlılık politikaları masaya yatırıldı. Ayrıca Ordu’ya bağlı Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Kurt’un yaptığı üyelik başvurusu konsey üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
 
Dinar Belediye Başkanı ve UYAK Başkanı Saffet Acar yaptığı açıklamasında “Dinar için konsey üyelerimiz arasında alanında uzman çok sayıda değerli akademisyen mevcut, hep beraber yaptığımız toplantılarda Türkiye’nin yaşlılık profilini ve politikalarını ortaya koyan anlamlı çalışmaları konuşuyoruz, bu toplantılardan aldığım bilgi ve tecrübeler benim ve bulunduğum şehir için oldukça önemli, devletin ilgili birimlerini de bu toplantılarımıza dahil etmek için davetler göndereceğiz, umarım kendileri icabet eder ve ülkemizin önemli sorunlarından olan yaşlı nüfusu potansiyelini birlikte şekillendiririz” dedi.
 
Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Dr. Nil Tekin ve Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş ile de bir dizi görüşmeler yapan başkan Acar öncelikle Dinar için bir takım uygulamalı çalışmaların olacağını bildirdi.
 
Editör: Haber Merkezi