“UNUTSALAR DA UNUTULMAYACAKLAR”

Dinar Belediyesinin destek ve organizasyonu ile Park Ala Düğün ve Konferans Salonunda “Unutsalar da Unutulmayacaklar” isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Saffet Acar’ın girişimleri ile Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi ekibi tarafından Dinar Park Ala ve Konferans Salonunda “Unutsalar da Unutulmayacaklar” isimli tiyatro gösterisi sunumu yapıldı. Programa; “İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Ticaret Odası Başkanı Hakan Uyan, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri, Dinar Engelliler Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt ve yönetim kurulu üyeleri, yerel basın mensupları ve köşe yazarları, Alzheimer hasta yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrasında sunuculuğunu Gazi Yılmaz’ın yaptığı gecede açılış konuşmasını Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Kader Kurhan yaptı. Alzheimer unutkanlık hastalığının farklı bir hastalık olduğu, belirtileri ve ileri dönem seviyeleri, bu hastalık sahiplerinin başkasına bağımlı olarak yaşamlarını sürdürmesi, sebebi diyabet ve genetik olduğu ve hasta ve yakınlarına destek verilmesi konu başlıklı anlatım yapan Kader Kurhan, Alzheimer hastaları için bakım evi kurulmasının da önemli olduğunu belirterek altını çizdi.

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Kader Kurhan’ın yapmış olduğu açılış konuşması akabinde Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi; “Denizli’den bu akşam burada bizlere bir nebze olsun Alzheimer’in ne olduğunu anlatabilme adına Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi ekibi burada bizlerle. Bu hastalık beklide dünyanın en zor hastalığı, bu hastalık insanlara kalıtsal geçebiliyor, kalıtsalında pek çaresi bulunmuyor. Alzheimer Derneği Denizli Şubesini ben kutluyorum, kendilerini tebrik ediyorum. Hastalardan çok hasta yakınlarına faydaları dokunuyor. Bu hastalara bakmak çok zordur, akrabalar ve komşular bu hastalara bakmaz. Evde kimse olmadığı zaman bu hastalar evden kaçar ve en çok sevdikleri ateşle oynamaktır. biz üç yıl önce belediye olarak böyle bir proje yaptık, yapmış olduğumuz projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına götürdük. Türkiye de projemiz örnek proje kabul edildi. Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan beyefendi bizlere büyük destek verdi. İnşallah biz Alzheimer bakım evini kuracağız, şu an imar çalışmamız devam ediyor. 2012 yılında 65 yaş üstü 1535 kişi üzerinde yapmış olduğumuz tarama sonucunda 67 tane Alzheimer hastası çıktı. Biz bu hastalarımıza inşallah sahip olacağız, hasta yakınlarının yükünü alabilme adına belediye olarak canla başla çalışıyoruz inşallah başarılı oluruz.” Dedi.

Dinar Belediyesi Alzheimer Demans Hasta ve hasta yakınları buluşma merkezi sorumlusu Gerontolok Faruk Yaşar Gürdal yapmış olduğu slâytlı sunumunda, Alzheimer Demans hastalığı konusunda detaylı anlatım ve bilgilendirme sunumu yapıldı. Yapılan konuşma ve sunum sonrasında Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi ekibi tarafından “Unutsalar da Unutulmayacaklar” isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Vatandaşlar tarafından beğeni kazanan tiyatro gösterisi sonrasında yine Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Türk Sanat Müziği korosu tarafından bir konser etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlik sonrasında Kaymakam Mustafa Şahin ve Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından Alzheimer Derneği Denizli Şubesi ekibine plaketleri takdim edildi.   

 

Editör: Haber Merkezi