Ünal Yılmaz Kolejinde 9 Bin Fitte Kariyer Günleri

Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Kolejinde geçtiğimiz hafta Cuma günü gerçekleşen kariyer günlerine 43 yıllık askeri ve THY pilotu Emekli Albay Selehattin Koçer, 9 bin fitten canlı olarak katıldı.

Öğrencilik yıllarını, Türk Hava Kuvvetlerine nasıl girdiğini ve pilotluk mesleğinin ne olduğunu öğrencilere yolcu uçağının içinden anlatan Albay Koçer aynı zamanda öğrencilerin de sorularını yanıtladı.

Gerçekleşen kariyer günleriyle alakalı bir açıklama yapan Okul Müdürü Ünal Yılmaz, kariyer günlerinin 31. konuğu olan emekli Albay Selehattin Koçer’i 12 bin metre yukarıda ağırladıklarını ifade ederek şunları söyledi, “Öğrencilerimizin isteği "pilot" tanımak yönündeydi. Havaalanlarına uzak oluşumuz ve pilotların iş yoğunluğu göz önüne alındığında zor gibi görünse de biz her zaman olduğu gibi mazeret değil çözüm üreterek teknolojinin nimetlerinden faydalandık. Telekonferans sistemiyle Emekli Albay Pilot Selahaddin Koçer'i kariyer günlerinde okulumuzda ağırlamış olduk. Kendisi 43 yıllık pilot ve halen Türk Hava Yollarında görev yapmakta. Yaklaşık bir buçuk saat deneyimlerini aktarıp öğrencilerin sorularını cevaplayan Koçer bize ilginç bir deneyim yaşatmış oldu.

Selahaddin Bey, meslek hayatına nasıl başladığını, özellikle askerî pilotken atlattığı tehlikeli uçuşları, gittiği ülkeleri, uçuşları nasıl gerçekleştirdiklerini, uçuşlarda hangi tür bulutlardan uzak durduklarını ayrıntılarıyla anlattı. Kariyer günlerimiz öğrencilerimizin isteği doğrultusunda hız kesmeden devam edecektir” dedi. İsmail Yılmaz

Editör: Haber Merkezi