Türkiye’de 3 Kadından Biri, Kariyer Günlerinde

Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Kolejinde her hafta düzenlenen Kariyer Yıldız günlerinin konuğu Türkiye’deki üç otobüs kaptanından biri olan Ahu Vidinli oldu.

Sadece ülke genelinde 3 otobüs kaptanının bulunduğu ancak uzun yol kaptanlığında 15 yıldan beri en tecrübeli isim haline gelmiş olan Vidinli özel kolej öğrencileriyle buluştu.

Kendi hayatını, otobüs kaptanlığına nasıl başladığını anlatan Ahu Vidinli şunları söyledi, “Otobüs kaptanlığını 15 yıldan beri yapıyorum. Bu işi eşim Selçuk Vidinli’den öğrendim. 15 yıl önce bu işe Isparta’da başladım. Isparta otogarının ilk bayan personeli bendim. İlk garaja geldiğimde herkes bir bayanın burada ne işi var dedi. Sonra 3 yıl içerisinde bana alıştılar. Ben bu işin çıraklığından başlayarak bu seviyeye geldim. İlk olarak muavinlik yaptım. Sonra insanların gözü alışmaya başladı. Bayanların da her işi yapabileceğine inanlardanım. Yaz aylarında otobüsümüz ekseri doğu ve güneydoğu illerine çalışmaktadır. Artık oradaki insanlar da bana çok iyi alıştılar. Bu işte eşimle birlikte kendi acentemiz var. İki otobüsümüzle birlikte bu işi en iyi şekilde icra ediyoruz” dedi.

Özek Kolej öğrencileri otobüs kaptanı Ahu Vidinli’ye bu meslekte bayan olarak çektiği sıkıntıları, otobüs kullanmanın zorluklarını ve bu meslekte merak ettikleri her şeyi sorarak cevap aradı.

Kariyer yıldız günlerinin sonunda ise Ahu Vidinli’ye özel kolej tarafından hazırlatılan özel bir plaket hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi