Türkiye 9.Gerontoloji Ödül Töreni Dinar’da Düzenlendi

Dinar da 3. kez düzenlenen Gerontoloji ödül töreni Dinar Park Ala Konferans Salonun da İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar İlçe Emniyet Müdürü vekili Komiser Ahmet Ulusoy, Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Mustafa Cengiz Çöpeli, Türkiye Yardım Severler Derneği Başkanı Aynur Toker, Prof. Dr. Melis Oktuğ Zengin, Yrd. Doç. Dr. Zuhal Güler, emekli Emniyet Müdürü Dr. Akif Aktuğ, Prof. Dr. İsmail Tufan, Prof. Dr. Muammer Tuna, Özden Tenlik, Kocatepe Üniversitesi konservatuarı yüksek lisans öğrencileri ve Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Dinar Belediye Başkanı aynı zamanda da Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar ve Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneğinin düzenlediği programda sunuculuğu Sıla Ayan üstlendi.

Program saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi konservatuar öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti. Ardından Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin kürsüye davet edilip konservatuarı yüksek lisans öğrencilerine teşekkür belgelerini takdim etti.

Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye Tazelenme Üniversitesi Antalya Kampüs koordinatörü ve Tazelenme Üniversitesi öğrencisi Mustafa Cengiz Çöpeli davet edildi.

Mustafa Cengiz Çöpeli konuşmasında;

Değerli Kaymakamım, Belediye Başkanım, sevgili Akademisyen Hocalarımız ve değerli misafirler 9. Gerontoloji Ödülleri törenine hoş geldiniz. Böyle bir törenin Dinar da yapılıyor olması çok önemli. Böyle bir töreni İstanbul da yapabilirsiniz İzmir de Ankara da yapabilirsiniz ama halkın için de gerontolojinin hitap edeceği insanların içinde böyle bir ödül töreninin yapılması çok anlamlı. Burada ki en büyük pay değerli Kaymakamımızın ve sevgili belediye başkanımız bizim onurumuz bizim gururumuz Saffet Acar Beyefendinin sayesindedir. Küçücük bir yerden koskoca Türkiye’ ye gerontoloji anlamında o kadar büyük katkılar yapıyor ki bazen belediye başkanlığının da önüne geçen bir kimlik kazanıyor. Kendisini sevgiyle alkışlıyorum ve başta Saffet Acar beyefendi olmak üzere tüm emeği geçenlere buradan teşekkür ediyorum. Dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye Türkiye Yardım Severler Derneği Başkanı Aynur Toker davet edildi.

Başkan Toker konuşmasında;

Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İlk olarak Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza ve İsmail Tufan’a bu yapılan ödül töreni için teşekkür ederim dedi.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar davet edildi.

Belediye Başkanı Saffet Acar konuşmasında;

Öncelikle sevgi ve saygıyla hepinizi selamlıyorum. Bugün Dinar için bizim için son derece önemli ilçede ki bu dalda olan bütün duayen hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizin bilim camiası için oldukça önemli bir yer tutan ve gerontoloji alanın da ki akademisyenlerin uygulayıcıların, yaşlılara hizmet etmek için gönül vermiş kimselerin ve bu alanda başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği 9. Gerontoloji ödülleri programına hoş geldiniz hepinizi şahsım ve Belediyem adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Geçen haftalarda açıklanan TÜİK rakamlarına göre Dinar ilçemiz de Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen 65 yaş üstü yaşlı vatandaşlarımızın oranı geçen yıla oranla yüzde iki oranın da artmıştır. İlçemizin 2017 TÜİK verilerine göre 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sayısı 2816 kişi olmuştur. Bu rakam ilçe merkez nüfusunun yüzde on ikisine tekamül etmektedir. Sayılar durumu apaçık gösterirken bizlerde çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Her yıl düzenlenen bu anlamlı ödül töreni gerontoloji anlamın da başarılı bir çalışmalar yapmış kimselerin tanınması ve ülkemizin diğer bölgelerinin tanınması örnek olması anlamın da bir etki oluşturması için bilim camiasını bir araya getirerek yeni fikirler ve çalışmalar üretmesi amacıyla yapılmaktadır. İlçemiz Dinar bu büyük organizasyona 3. Kez ev sahipliği yapmanın onurunu taşımaktadır. Dinar artık gerontoloji bilimiyle bütünleşmiş ulusal ve uluslar arası alanda ses getiren ve ivme kazanan manidar bir kent olmuştur. Bunlara vesile olan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji bölümü başkanı Prof. Dr. İsmail Tuafan’a ve bizlere her zaman destek olan tüm hocalarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. 9. Türkiye Gerontoloji ödülleri kapsamın da bilim hizmet ödülü kategorisinde İstanbul Nişantaşı Üniversitesinde yapmış olduğu çalışmaları ile ödüle layık görülen doktor Melis OktuğHocama yine bilim hizmet ödülü kategorisin de Aband İzzet Baysal Üniversitesinde ki üstün başarıları ile hizmet veren ve bu ödülü hak eden Yrd. Doç. Dr. Zuhal Güleri tebrik ediyorum. Gero basın ödülün de Hürriyet Gazetesi temsilcileri Mesude Erşan ve Sebati Karakurt’ a yapmış oldukları başarılı haberler neticesinde bu dalda ödül almayı hak ettiler kendilerini tebrik ediyorum. Bilim teşvik kategorisin de ise değerli hemşerimiz emekli emniyet müdürü Doktor Akif Aktuğ’ a teşekkür ediyorum. Son olarak tazelenme üniversitesi koordinatörü Özlem hanfendi’yi kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Program da emeği geçen ve davetimize katılan siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmalarını yapmak üzere Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin kürsüye davet edildi;

Kaymakam Mustafa Şahin konuşmasın da;

Çok kıymetli belediye başkanımız çok kıymetli akademisyenlerimiz hanımefendiler beyefendiler bende sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Değerli arkadaşlarım şöyle bi tespit yapmak isterim. Bende belediye başkanımızda yerel idareci ve ülkemiz kalkınmakta olan bir ülke ve kalkınmakta olan ülkelerin temelde bazı sorunları vardır. Bu sorunlar büyük çeşitlidir ve bu sorunlara karşılık gelmek üzere de ayrılmış ödenekler de son derece sınırlıdır. Bunlarla beraber farkındalık oluşturmak adına var olan sorunların bir tanesini en insancılını ele alıp kendilerini bu işe adayanlar ki bu gerontolok adında yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalar için ben başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum dedi.

Bilgilendirmeyi yapmak üzere Dinar da görevli olan gerontolog Faruk Yaşar Gürdal kürsüye davet edildi.

Faruk Yaşar Gürdal konuşmasında;

Sayın kaymakamım Sayın Belediye Başkanım ve saygıdeğer konuklar hepiniz hoş geldiniz. Gerontolojiödüllerilerinin tarihçesinden kısaca bahsetmek istiyorum. Gerontoloji ödülleri ilk olarak 2009’ da Ocak ayında Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji bölümü iş birliğiyle merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’ in katılımıyla Antalya’ da düzenlenmeye başlanmıştır. Gerontoloji alanın da Akademisyenlerin uygulayıcıların ve alanda başarılı çalışmalar yapan öğrencilerin ödüllendirildiği Türkiye gerontoloji ödüllerinin bu yıl ki sahipleri İstanbul Nişantaşı Üniversitesin deki yapmış oldukları çalışmalarından dolayı ve Tazelenme Üniversitesi İstanbul Kampüsü kurucusu Prof. Dr. Melis Oktuğ Zengin bilim hizmet ödülünü ve Yrd. Doç. Dr. Zuhal Güler hak kazanmıştır. Ödül alan tüm hocalarımı tebrik eder başarılar dilerim dedi.

Kapanış konuşmasını yapmak üzere Muammer Tuna kürsüye davet edildi.

Muammer Tuna konuşmasında;

Dinar ı tebrik ediyorum 5 yıldan beri yaşlılık konusuyla ilgileniyorum bu alanda doğrudan insana dokunma alnımız sınırlı. Bu çalışmalara başladıktan beri Akdeniz Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi ile 2 yıldır çalışmaya başladığımızdan bu yana çok heyecanlıyız en kısa süre de bu faaliyetin Afyonkarahisar da da başlamasını destekliyoruz. Birkaç cümle söylenmesi için Prof. Dr. İsmail Tufan’ı buraya davet etmek istiyorum dedi.

Prof. Dr. İsmail Tufan konuşmasın da;

İlk önce yerelde anlaşılabilirsek merkeze de geçmek kolay olur. Gerontoloji tarihi bir önemdir. Ödül alan herkesi tebrik ediyorum iyi günler diliyorum.

Ardında ödül törenine geçildi.

Ödüller yerine buldu: Prof. Dr. Melis Oktuğ Zengin, Yrd. Doç. Dr Zuhal güler, emekli emniyet müdürü Dr. Akif Aktuğ, Prof. Dr. İsmail Tufan, Özden Tenlik ve Hürriyet Gazetesi muhabiri Mesude Erşen’ in ve basın fotoğrafçısı Sebati Karakurt’ programda bulunamaması üzerine Hürriyet Gazetesi Dinar temsilcisi Tahsin Baytar ve araştırmacı gazeteci yazar Hilmi Çalışkan ödülleri teslim aldı.

Program toplu resimlerle son buldu.

Tahsin Baytar-Dinar

Editör: Haber Merkezi