Türk Ocaklarından “Kitap imza günü”

Türk Ocakları Dinar Şubesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.yılı anısına “Kitap Hayattır. Oku; okut” başlıklı ücretsiz KİTAP İMZA GÜNÜ düzenledi.

30 Ağustos 2018 Perşembe günü düzenlenen Kitap İmza Günü’ne Dinarlı Yazar ve şairler katıldı ve Dinar Belediyesi Kültür Hizmetleri serisinden yayımlanan yeni eserlerini imzalayarak, kitapseverlere ücretsiz hediye ettiler.

İmza Günü, Türk Devletleri Bayraklarıyla süslenen Türk Ocağı Şubesi önünde yapıldı. Kitap İmza Günü’ne Dinarlı Şair ve Yazarlardan Rıfat Yiğit “Afrasyap, Türkler, Arzava’nin Gülleri” ; Hasan Alpasr “Gönülde Yer Eden Sözler, Gönülden Damlalar” ; Lozan Sarıoğlu “Dışardan Bakınca DİNAR” ; Abdurrahman Ertürk “Yarınlara Selam Olsun” ; Mehmet Sait Alaş “Gurbetten Sesler” ; Turan Karlı “Emeği Bal Eyledik, Bölük Pörçük-3” ; Ali Osman Demircan “Haşhaş Çiçeği” ; Mehmet Özcan “Nazlı Kızım Anadolu” ; Dede Cihan “Ağlayan Gülmez” ; Mustafa Özçay “Esin Geldiği Dilin Döndüğü Kadar, Uzun Yolun Kısa Öyküsü” ; Raif Öztürk “Dinar Şiirleri, Anılarda Yaşamak, Bu Sevda Bitmez” ; Süleyman Uysal “Kalsın Yalan Dünya” isimli eserleriyle katıldı. Ayrıca İmza Gününe eserleri Dinar Belediyesi Kültür Hizmetleri serisinden yayımlanan Ülker AYGÜN (Keçiborlu-Aydoğmuş) “Gönül Dilinden Şiirler” , Durmuş Kaya-Yitikozan (Keçiborlu Güneykent Kasabası) “Karanfil Yakamozu” isimli eserleriyle misafir olarak katıldılar.

KİTAPSEVERLERDEN İMZA GÜNÜNE YOĞUN İLGİ

İmza Günü 30 Ağustos 2018 günü saat 17.00’de başladı ve ilk dakikadan itibaren okuyucular tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle 17.00-19.00 saatleri arasında kitap stantlarında imza yoğunluğu yaşandı. Şair ve Yazarlarla tanışan okuyucular, imzalanan kitaplarını ücretsiz aldılar. Kitapseverler Dinar’da ikinci kez yapılan İmza Gününden çok mutlu olduklarını, güzel düşünülmüş bir etkinlik olduğunu söylediler. “Hem ücretsiz hem de imzalı aldığımız bu kitapları zevkle okuyacağız” diyerek; imza gününü düzenleyenlere, şair ve yazarlara teşekkür ettiler.

TANINMIŞ ARAŞTIRMACI YAZAR, KÜLTÜR İNSANI MEHMET TEKİN’DEN ZİYARET

İlerleyen saatlerde Kitap İmza Satanlarını İzmir DİKED (İzmir Dinarlılar Kültür-Eğitim ve Dayanışma Derneği” temsilcisi ve Dinarlılar Festbok Grubu yöneticisi Mesut Karataş ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fahri Doktarlarından hemşehrimiz Mehmet Tekin ziyaret etti.

DİKED temsilcisi Mesut Karataş, Dinarlılar Grubu adına canlı yayınla şair ve yazarları tek tek tanıttı ve röportaj yaptı. Bu tür etkinliklerden Dinar Dışında yaşayan bir Dinarlı olarak onur duyduklarını, ilgilileri, yazar ve şairleri kutladığını ifade etti.

Araştırmacı Yazar, Kültür insanı hemşehrimiz Mehmet Tekin de etkinlikten duyduğu mutluluğu ifade ettikten sonra; stantları bir bir gezerek şair ve yazarları kutladı. Şair ve yazarlarda imzaladıkları kitapları kendisine takdim edip, ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

BAŞKAN ACAR, YAZAR VE ŞAİRLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, yazar ve şairleri yalnız bırakmadı. Saat 18.30’da Kitap İmza Günü stantlarını ziyaret eden Belediye Başkanı Acar, stantları tek tek dolaştı. “Çok hayırlı bir iş yapıyorsunuz” diyerek şair ve yazarları kutladı, sohbet etti, eserleri inceledi ve fotoğraf çektirdi.

  1. Ocakları Dinar Şube Başkanı, Belediye Başkanı Saffet Acar’ın ziyareti üzerine; “Türk Ocakları olarak organize ettiğimiz İmza Gününde şair ve yazar arkadaşları yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Ziyaretinizden ziyadesiyle memnun olduk. Ayrıca “Kitap Hayattır. Kitap Oku, Kitap Okut” başlıklı imza günümüzün mimarı sizsiniz. Dinarlı şair ve yazar arkadaşların uzun cabalar ve göz nuru ile vücut bulan eserler, sizin sayenizde okuyucu ile buluşuyor. Arkadaşlarımızın eserlerini Dinar Belediyesi olarak kitaplaştırmasaydınız, biz de dernek olarak; Dinarlı yazar ve şairler olarak böyle bir etkinlik yapamazdık. Bundan dolayı da tüm yazar ve şair arkadaşlar olarak size minnettarız, teşekkür ederiz,”dedi.

Belediye Başkanı Saffet Acar da; “ Sizler… Dinarlı yazar ve şairler olarak çok üretkensiniz. Sizlerle onur duyuyorum. Dinar gibi bir ilçede çok güzel bir etkinliği bize yaşatıyorsunuz. Yüce Kitabımızın bile ilk emri oku… Siz buna katkı sağlıyorsunuz. Bizi de bu hayırlı işe dâhil ediyorsunuz. Evet, hayırlı bir iş yapıyoruz. Çocuklarımız okusun, aydınlansın, okuma alışkanlığı kazansın diye, üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Kutsal bir hizmet kabul ettiğimiz bu görevimizi her ortamda yapmaya devam edeceğiz. Dinar adına, çocuklarımızın aydınlanması adına, geleceğimiz adına kim ne yapıyorsa yanındayım, yanında olmaya devam edeceğim. Bu ara Türk Ocakları Derneği mensuplarına ve sayın başkanına da bu organisyon için teşekkür ediyorum, sağ olun var olan,” dedi. Şair ve yazarlar imzaladıkları kitaplarını Başkan Acar’a takdim ettiler.

Başkan Acar daha sonra İmza gününe katılan Mehmet Tekin, Mesut Karataş ve diğer misafirlerle uzun uzun sohbet etti, çay içti ve fotoğraf çektirdi.

Kitap İmza Günü 21.30 da başlayan Fener Alayına kadar devam etti.

Editör: Haber Merkezi