Türk Ocakları Dinar Şubesİnde konferans

Türk Ocakları Dinar Şubesi’nin “Kafkas İslâm Ordusu’nun kuruluşunun 100.yılı” sebebiyle düzenlenen “Bakü Fatihi Nuri (Killigil) Paşa’nın hayatı ve mücadelesi” konulu konferans 2 Kasım 2018 günü akşam saat 20.00 de İlçemiz Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

  1. onferansa; CHP Dinar İlçe Başkanı Mevlit Er, Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Hakan Uyan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, Belediye Meclis Üyeleri, Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Engelliler Derneği Başkanı Seydi Özkurt, Dinar Yazarlar ve Şairler kültür Derneği Başkanı Yaşar Sağlam ve Türk Ocakları Dinar Şubesi üyelerinin yanı sıra çok sayıda Dinarlı ile Dinar Yerel Gazetelerinin temsilcileri katıldı.

Program Türk Ocakları üyesi, yazar, şair Dede Cihan’ın sunumunda Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra gecenin anlam ve önemine uygun şiir, şair Hasan Alpars tarafından okundu. Akabinde Şube Başkanı Raif Öztürk tarafından açılış konuşması yapıldı.

Sunucu Dede Cihan’ın konuşmacının özgeçmişini okumasından sonra kürsüye davet edilen Araştırmacı-Yazar Bahri Kılınçel, slayt eşliğinde “Kafkas İslam Ordusu Komutanı ve Bakü Fatihi Nuri Paşa’nın hayatını, mücadelesini ve başarılarını veciz bir dille anlattı. Sunumu büyük bir ilgi ve dikkatle dinlenen Bahri Kılınçel konuya oldukça vakıf olduğunu da tarihi olaylarla ilgi kurarak gösterdi.

Daha sonra Dinarlı şairler Rıfat Yiğit, Refik Kaplan, Abdurrahman Ertürk ve Hasan Alpars günün mana ve önemine uygun şiirlerinden örnekler sundular. Yine Dinarlı şairlerden Mehmet Özcan Türk tarihi ve kültüründe önemli bir yeri olan “Sakarya Türküsü” isimli şiiri okudu ve şiirin şairi Necip Fazıl Kısakürek Üstadın yâd edilmesine vesile oldu.

Programın sonunda konuşmacı Bahri Kılınçer’e günün anısına plaket ve Dinarlı yazar ve şairlerin eserlerinden oluşan kitaplar takdim edildi. Günün anısına hazırlanan Türk Ocakları Dinar Şubesi Anı Plaketini konuşmacıya sunan Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, konuşmacıyı, bilgi, kültür ve doyurucu, başarılı sunumundan dolayı kutladı. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Hakan Uyan ile CHP ilçe Başkanı Mevlit Er de konuşmacı hemşehrimiz Bahri Kılıçel’i içtenlikle kutladılar.

Konuşmacı Bahri Kılıçer’in Dinar Türk Ocakları ve Dinar Şairler ve Yazarlar Kültür Derneğine Konya’dan getirdiği hediyeleri takdim ettikten sonra program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi