Travma ve travmayla başa çıkma semineri düzenlendi

Dinar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Dinar Belediyesi Kültür Sarayında, hakkında denetimli serbestlik tedbiri verilen 63 hükümlüye Travma ve Travmayla Başa Çıkma Yöntemleri konulu seminer düzenlendi.

Seminerde Denetimli Serbestlik Psikoloğu Duygu Özcan tarafından; travmanın tanımı, nedenleri, travmanın kaynağı, travmanın süresine ve oluşturduğu etkiye göre sınıflandırılması, travmanın (fiziksel, davranışsal, duygusal ve zihinsel) belirtileri hakkında açıklamalarda bulunuldu. Ayrıca travmayla başa çıkma yolları hakkında yükümlülere; bedenle ilgili yöntemler (gevşeme teknikleri, fiziksel egzersiz, doğru beslenme), zihinsel yöntemler (olumlu ve yapıcı düşünme tarzı ),davranışsal yöntemler (zamanı iyi kullanma, sosyal destek sistemlerinden yararlanma, etkili iletişim becerileri geliştirmek, girişkenlik becerilerimizi ve problem çözme becerilerimizi geliştirmek) konularında bilgi verildi.

Ayrıca; günümüz yaşamında, travmanın toplumun her kesiminden insanın maruz kalabileceği ve bu durumun hangi tekniklerle ortadan kaldırılabileceği belirtilerek, programda hükümlülerin soruları ve çözüm önerileri de paylaşıldı. Hükümlüler bu tür programlarla faydalı bilgiler edindiklerini ve kendilerine değer verildiğini, böylece kendilerini iyi hissettiklerini dile getirerek, Dinar Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne bu tür programları düzenledikleri için teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi