Topçu’dan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Ziyaret

Dinarlı İş Adamı Hüseyin Topçu, Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Topçu, Dinar Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Bayram Güçlü ve Av. Metehan Aydın ile birlikte İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti.
Uluslar arası Kaşgar’dan Dinar’a Divani Lügati Türk Türkçemiz isimli etkinliklere davet edilen Süleyman Soylu’ya Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin tarafından ilçeye kazandırılan kaplumbağalar üzerinde yükselen sütun üzerinde Türkmen boylarının sembollerini taşıyan hediye takdim edildi.
İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gerçekleştirilen ziyaretin akabinde konuyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulunan Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu şunları söyledi, “Çok değerli büyüklerim İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve eski çalışma arkadaşı Babam Hüseyin Topçu bir araya geldiler. Sayın Bakanımızı makamında bölgemizin duayen siyasetçilerinden kendisinden her dönem feyz Aldığımız Babam Hüseyin Topçu, sayın vekilim Av. Ali Özkaya'nın büyük destekleriyle başta önümüzdeki ay açılacak olan tam teşekküllü bölge hastanemizi, sgk, kyk binalarını, okullar, yurtlar vs. Vs. Gibi bir çok yatırımları ilçemize kazandırılmasında pay sahibi olan gece gündüz emek harcayan sayın av. Metehan Aydın ve Demokrat Parti İlçe Başkanımız, Dinar Pazarcılar Ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanımız Sayın Bayram Güçlü ile birlikte ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Ziyaretimizi önümüzdeki yıl 11. Sini gerçekleştirecek olduğumuz Reis-İ Cumhur'umuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın övgü dolu metiyelerine de mazhar olmuş olan Türkçe Farkındalığı oluşturmak amacı taşıyan Milli Eğitim Bakanlığımızın Ve Kültür Ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla Dinar İlçe Kaymakamlığımızın Başkanlığında nacizane temsilcisi olduğumuz stk larında desteğiyle gerçekleştirdiğimiz uluslararası “Kaşgar’dan Dinar’a Dîvânü Lugâti't Türk Türkçemiz” etkinliklerini sembolize eden ilçemizin kültürel ve sosyo ekonomik yapısına katma değer sağladığını düşündüğümüz geçtiğimiz yılda ilçe kaymakamımız sayın Mustafa Şahin tarafından ilçemize kazandırılan kaplumbağalar üzerinde yükselen sütun üzerinde Türkmen boylarının sembollerini taşıyan anıtımızı sembolize eden hediyemizi kendileri takdim ederek önümüzdeki yıl 11.sini düzenleyecek olduğumuz ulusal Kaşgar’dan Dinar’a Dîvânü Lugâti't Türk Türkçemiz etkinlerimizde Sayın Bakanımızı Dinarımız da görmek dileklerimizle ziyaretimizi sonlandırdık” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi