TOKİ’de Konut Sayısı Yetersiz Kaldı
Konut Sayısı Artırılmalı
Dinar’a yapılması planlanan Toplu Konutlarla ilgili başvurular bütün hızıyla devam ediyor. Özellikle alt gelir gurubuna yönelik yapılması planlanan 102 adet toplu konuta şimdiye kadar 150 başvuru gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre ise ilerleyen günlerde bu sayısının artacağı öğrenildi.
Konuyla ilgili gazetecilere bir açıklama yapan vatandaşlar şunları söyledi, “Alt gelir gurubu olarak 2+1 tipi evlere başvurduk. Dün Dinar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından edindiğimiz bilgiye göre 102 adet açılan talebe 150 başvuru olmuş ve başvuruların ise günden güne çoğaldığını öğrendik. Bu sayısının kesinlikle artırılmasını istiyoruz. Çünkü büyük umutlarla bazılarımız ise borç edinerek yatırmış olduğu başvuru bedelleriyle bu evlere büyük umutlar bağladık. Noter kurası ile evlerin kimlere ait olduğunun belirlenmesini istemiyoruz. Talep sayısı kaç ise o sayıya göre ev yapılmasını istiyoruz” dediler.
3+1’e Yoğun Talep
2+1 tipi evlerde olduğu gibi 3+1 tipi evlerde de Ziraat Bankası Dinar şubesinde yoğunluk yaşanıyor. Toplamda 96 yapılacak olan bu evlere şimdiye kadar 125 vatandaş müracaat etmiş durumda. Sayının gün geçtikçe artması düşünülürken 3+1 tipi evlerinde Dinar’a yeterli gelmeyeceği anlaşıldı.
4+1 Tipi Evler
Dinar’a yapılması planlanan 4+1 tipi 32 adet konuta şimdilik 33 kişi başvurmuş durumda. İsmail Yılmaz-Dinar
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi