Tarlacı’dan Vefat Eden Eski Bakana Taziye Mesajı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı, Eski Dinar Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı Eski Bayındırlık Ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’in vefatı üzerine bir taziye mesajı yayımladı.

Mustafa Tarlacı mesajında şu cümlelere yer verdi, “Zeki Ergezen İ Hayırla Anıyorum.

Allah rahmet eylesin inşallah.”

Dinar’a çok hizmetleri dokundu Allah ondan razı olsun.

Bakanlığı döneminde Dinarımıza çok hizmetlerini ve desteklerini gördük. Allah razı olsun.

Sn Zeki Ergezen Bayındırlık ve iskan bakanı olunca , Plan ve bütçe komusyonu başkanı Afyonkarahisar milletvekili Sait AÇBA ile gitmiştik. (Sait Açba beyin çok yakın arkadaşıdır) Çok mutlu oldu . Sohbetten sonra bana, böyle bakalım sayın Tarlacı sende belediye başkanısın, benden bir talebin var mı? diye sordu.

Bende , sayın bakanım Allah hayırlı çalışmalar nasip etsin inşallah ,başlangıç itibariyle sizden iki acil istirhamımız olacak tensip buyurursanız dedim.

Birincisi, çok borçlu bir belediye devraldım. Dinar belediyesi zor durumda. İller bankasından gelen para borçlarımız nedeniyle kesintiye uğruyor, geriye kalan para ise maaşlara bile yetmiyor. (iller bankası sn Ergezen’e bakana bağlı ) bu nedenle borçlarımızı bir müddet erteleyerek belediyemize biraz fazla para gönderirseniz kısa zamanda belediyeyi toparlarız inşallah dedim.

İkinci konu ise acil bir yol yapımı sayın bakanım. Dinar ile Çöl ovası arasındaki yolumuz çok dar ve tehlikelidir. Bu nedenle birçok ölümlü ve yaralanmalı kazalara neden olmaktadır.. Birçok köy ve kasabamızın olduğu bu güzergah ayrıca Antalya Denizli Burdur Isparta üzerinden gelen kamyon ve otobüslerin Konya istikametine gitmek için kullandıkları çok işlek bir yoldur.

Dinar Dombay ovası ve çölovası yolunun acilen genişletilmesi gerekmektedir. İkinci talebimiz budur sayın bakanım dedim.

Sayın bakan bize tebessümle baktı ve sayın Tarlacı beraber mecliste çalıştık, dava ve gönül dostluğumuz var , hatırın bizde önemlidir diyerek her iki talebimiz için de yetkilileri çağırarak talimat verdi.

Daha sonrada önceki dönemlerde yapımı başlanan ancak yarım kalan Dinar arıtma tesisine gerekli ödeneği çıkartarak tamamlanmasına vesile oldu. Bu sayede Dinar kanalizasyonları menderese arıtılarak kirletmeden akmaktadır.

Allah razı olsun. Böylece hem belediyemizi toparlamamıza yardımcı oldu hem de o dönemde dağları, kayaları kırarak Dinar dombayovası çölovası genişletme çalışmaları başladı.

Daha birçok konuda desteklerini esirgemeyen sayın bakana Dinar adına şükranlarımızı iletmiştim.

Ayrıca birçok hizmetlerinin yanında Türkiye’nin ilk beton yolunu da Ankara dan Afyonkarahisara giriş yoluna yaptı.

İyi bir devlet adamı, güzel bir dost ve inançlı bir kişiydi. Rabbim rahmetiyle muamele etsin inşallah. Ailesine ve geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyorum.saygılarımla” dedi.

Editör: Haber Merkezi