Tahta Çanta İle Okuluna Devam Etti

Dinar İlçe Müftüsü Şahin Yaşar Öğretmen Ünal Yılmaz Kolejinde Cuma günleri düzenlenen Kariyer Yıldız günleri etkinliğinde kendi öğrencilik yıllarından bazı örnekler vererek o dönem için çektiği sıkıntıları anlattı.

Babasının Yaptığı Tahta Çanta

Babasının onun için yaptığı tahta çanta ve annesinin yufkadan dürümleriyle okula gittiğini anlatan Dinar Müftüsü Şahin Yaşar, öğrencilere yaptığı sunumunda şunları söyledi, “Ben Yozgatlı bir ailenin çocuğu olarak Yozgat’ta dünyaya geldim. Ailemin geçim kaynağı çiftçilikti, ben de babama ve anneme çiftçilik işlerinde yardımlarda bulunurdum” dedi.

İstanbul’a Okumaya Gitti

İlçe Müftüsü Yaşar, ailesinin sıkı bir baskısı üzerine İstanbul’da bulunan ablasının yanına okumaya gittiğini, aslında öğretmen olmak hayaliyle yaşadığını, fakat sonradan Müftü olmayı tercih ettiğini belirtti. Ablası sayesinde İstanbul’da tutunabildiğini de kaydeden Yaşar, Aslında öğretmenliği seçmek istemiştim. Ancak babam din görevlisi olmamı istedi” dedi.

Amele Pazarına Çok Gittim

Öğrencilik yıllarında bir taraftan okumaya çalışan, diğer bir taraftanda ailesinin maddi durumunun zayıf olması nedeniyle amele pazarına gitmek zorunda kalan Şahin Yaşar, o dönem kendisinin zayıf olması nedeniyle amele pazarında yarım gün çalıştırıldığını belirtti. Ankara’da Müftülük sınavına giren Yaşar ilk defa 1988’de vaiz olarak göreve başladığını ifade etti.

Türkiye’de 90 Bin Cami Var

Dinar Müftüsü Şahin Yaşar ülke genelinde 90 bin cami 140 bin adet de diyanet çalışanı olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “1924 yılında Atatürk tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı bu gün bünyesinde barındırdığı personellerle vatandaşlşarımıza en iyi şekilde din hizmetlerini vermektedir. “ dedi.

Din Hizmetleri Nedir?

Öğrencilerin merak ettikleri bütün soruları da cevaplayan Yaşar, Din Hizmetlerinin 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 1 nci maddesiyle Başkanlığımıza verilen “toplumu din konusunda aydınlatma" görevi kapsamında cami ve mescitlerdeki vaaz ve hutbeler, cami dışında ise konferans, seminer, panel, sempozyum vb. dinî programlar ile ilmî toplantılar, radyo televizyon programları ve Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri vasıtasıyla halkımıza usulüne uygun ve sahih kaynaklardan beslenerek din hizmeti sunmaktan İrşat Hizmetleri Daire Başkanlığı sorumludur.

Editör: Haber Merkezi