Son Nokta Radyo Programında Konuldu
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Araştırmacı Gazeteci Yazar Hilmi Çalışkan’ın hazırlayıp sunduğu Radyo programında vatandaşların sorularını cevapladı. Dinar’ın gündeminden düşmek bilmeyen yeniden adaylık için çok net cevap veren Başkan Acar, AK Parti’den adaylık için teklif geldiğini, ancak 2009 da MHP’den seçildiğini ve yine tekrar MHP’den aday adayı olduğunu söyledi.
Dinar Dost Radyo’da gerçekleşen programda, Belediye çalışmaları ve Başkan Saffet Acar’ın gelecekteki projeleri de konuşuldu. Belediye Başkanlığı Makamında 51 ayını dolduran Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, geçirdiği zaman dilimi içerisinde yapmış olduğu ve yapacak olduğu çalışmalarını vatandaşlarla paylaştı. Başkan Acar konuşmasında şunları söyledi, “Göreve geleli 51 ay oldu. Seçimlere de 9 ay gibi kısa bir süre kaldı. Seçim beyannamemizde yazılanların % 86 sını gerçekleştirdik. Geriye kalan vaadlerimizi de inşallah yapacağız. İlk göreve geldiğimizde öncelikli olarak alt yapı sorunlarına önem verdik. 26 yıldır yapılamayan kanalizasyon sorunlarını çözdük. 543 bin metre kare yol yapımı gerçekleştirdik. 18 uygulaması yaptık ve halen bu uygulama başka mahallelerden devam ediyor. Kentsel dönüşüm projesi adı altında 110 konut yapımının % 95 i bitmek üzere. Ben yapılan işleri anlatmayı uygun bulmuyorum. Çünkü yaptığımız icraatlar ortadadır” dedi.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Hilmi Çalışkan’ın sunduğu radyo programında vatandaşlardan gelen sorulara da cevap verdi. Zahire pazarı, Salı pazarı, mezbahane, cumhuriyet meydanı gibi yapılması planlanan sorulara Başkan Acar şöyle cevap verdi, “Zahire pazarımızın yerini belirledik, kamulaştırma çalışmalarımız başladı. Salı pazarımız ise yıl sonuna kadar değişikliğe uğrayacak. Şu an proje aşamasında. Dinar’a yakışır bir Salı pazarı inşa edeceğiz. Mezbaha yapımı ile ilgi olarak ise, AB kriterlerine uygun projemiz hazırlandı ve iller bankasına gönderildi. Projemiz uygun görüldü ve gerekli destek geldiği taktirde ilçemizde bulunan kasap esnaflarını mağdur etmeyeceğiz. Mezarlık çalışmalarında, Çivril yolu üzerine yeni bir mezarlık düzenlemesi yapılacak. İçinde sosyal tesislerinde bulunacağı yeni mezarlıkta vatandaşlarımız bütün cenaze işlemlerini burada halledebilecekler. Bu çalışmaların yanında Cumhuriyet Meydanı projemiz var. Kardeş belediyemiz olan Nilüfer Belediyesi projesini çizdi. Bu çalışmamızı da gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde cevapladı.
Başkan Acar Yeni Projelerini Anlattı
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Dinar’a yapılacak olan yeni projelerinin bir kısmını katıldığı radyo programında açıkladı. . anayol üzerinde bulunan 5 km lik orta refüjde büyük değişimler olacağını kaydeden Başkan Acar, Menderes Nehri, 18 Uygulaması, 8 Köyü içine alan mücavir alan genişletmesi, İnşaat Malzemesi satıcılarının yeni yerlerine taşınması, Meteoroloji binasının Alzemier Bakım evi kurulması gibi bir çok projeyi bir bir anlattı. Menderes nehrinin kanarlarına yürüyüş ve bisiklet yolu yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı, “Menderes nehrini çok güzel bir şekilde yeniden dizayn etmek istiyoruz. Şelale biçiminde şehrin içinden akmasını istediğimiz Menderes Nehri ile ilgili projemizi Isparta 18. Devlet Su İşleri Müdürlüğüne sunduk. Çok güzel bir proje olacak” dedi.
8 köyü kapsayan mücavir alan genişletmesi hakkında da bilgiler veren Başkan Acar, “8 köyümüzü mücavir alan içerisine alarak bu köylerimize de hizmet etmek istiyoruz. Alzemier evimizde hastalarımız zabıta ve sağlık görevlileri tarafından evlerinden alınarak sağlık evine getirilecekler. Burada sabah kahvaltıları öğle yemekleri ve banyolarına kadar bakımları yapılacak. Daha sonra akşam tekrar evlerine bırakılacaklar” dedi.
Fen Lisesi Sorununu Çözdük
Dinar’da en büyük eğitim sorunu olarak görülen Fen Lisesinin kendi binasında hizmet vermesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Acar, Fen Lisesi sorununun yine belediye tarafından çözüldüğünü, belediye ayağı olmadan hiçbir işin yapılamayacağını ve Halk Kütüphanesini Belediye Hizmet binası içerisine taşıyacaklarını söyledi. Kütüphane için olur yazısının geldiğini ifade eden Başkan, “kız öğrenciler için belediye tarafından özel bir yurt kiralanacağını da kaydetti.
Ak Parti’ye Geçme Olayı
Yeni yıldan bugüne kadar her köşede konuşulan ve tartışılan konu olan Belediye Başkanı Saffet Acar’ın AK Parti’ye geçme olayı da Hilmi Çalışkan’ın sorusunun ardından açıklığa kavuştu. Başkan Saffet Acar, Ak Parti’den ve parti’nin üst kurmaylarından tekliflerin geldiğini, ancak 2014’te yapılacak olan seçimlerde yeniden MHP’den aday adayı olacağını söyledi. Tekliflerden ötürü Ak Parti’ye teşekkür ettiğini bildiren Başkan Acar, “Başkan oluncaya kadar hiçbir partinin üyesi değildim. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken siyasiler ile Dinar için birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Ak Parti’den teklif aldım. Ancak ben ilk olarak MHP’den kazandım, yeniden MHP’den aday adayı olacağım” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi