Sempozyumda Gerontologlar Damga Vurdu
 
Dinar Belediyesi, Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği tarafından geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Uluslar arası Yaşlı Bakım Ağı ve Yerel Yönetimler Sempozyumunda Türkiye’de yeni bir bilim dalı olan ve mezun sayılarının giderek arttığı  ülkemizin yaşlılık politikalarını düzenleyici ve yürütücüleri olmaları için yetiştirilen Gerontologlar Dinar’da gerçekleşen sempozyumda Yerel Yönetimlerin nasıl bir yaşlı Bakım Ağına Sahip olmaları gerektiğini yaptıkları sunumlar ve çalıştıkları bölgelerdeki örnekler ile anlattılar.
 
Türkiye’de  bir ilk olan bu sempozyumda başka bir ilk ise bir oturumun tamamını mezun gerontologlar oluşmasıydı.
 
 Ülkemize acilen bir yaşlı bakım modeli gerektiğini belirten genç gerontologlar bulundukları bölgelerde işleyen Tufan Çark Modelinin ülkemizin her yerinde uygulanabilirliği konusunda bilgi verdiler.
 
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Muammer Tuna’nın yaptığı ve Ulusal Yaşlı Bakım Ağının temeli: Tufan Çark Hizmeti Modeli ve Pratik Örnekleri başlığında gerçekleşen oturumda Gerontolog Berkay Engin Tufan Çark Modelinin işleyişini anlatırken; Gerontolog Cüneyt Güven Antalya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım Ağını, Gerontolog Sıla Ayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım Ağını, Gerontolog Sanem Çetin Gölköy Yaşlı Bakım Ağını, Gerontolog İpek Mutlu  Nazilli Yaşlı Bakım Ağını, Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal ise Dinar Belediyesi Yaşlı Bakım Ağını örnekleri ile birlikte anlattılar.
Oturum Sırasında söz alan Prof. Dr. İsmail Tufan yetişen genç gerontologları tebrik ederek, onlarla gurur duyduğunu, yaşlılarımızın artık profesyonellere bırakılması gerektiğini ve ülkemizde ilk defa böyle bir karenin oluşmasında büyük emeği olan Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar’a teşekkürlerini bildirdi.
Oturum soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi