“Şehit Ömer HALİSDEMİR’e Mektuplar” Projesinde İlimizi Fatih Ortaokulu Temsil Etti

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir adına, Türkiye genelinde düzenlenen yarışmaya gönderilen mektupların yer aldığı 'Ömer Halisdemir'e Mektuplar' kitaplaştırıldı.

Düzce Belediye Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir'e Türkiye genelinde mektup yarışması düzenledi. Geçen yıl düzenlenen yarışma sonrasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Daha sonra 81 ilden 5 milyon öğrencinin yazdığı mektuplar her ilden 1.seçilen öğrencinin mektubu ile 'Ömer Halisdemir'e Mektuplar' adlı kitapta toplandı.

Terör Örgütü'nün darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in adının yaşatılması için ülke genelinde mektup yarışması düzenlenerek oluşturulan "Ömer Halisdemir'e Mektuplar" kitabı Afyonkarahisar Valiliği tarafından öğrencimize ve Fatih Ortaokulu Müdürlüğüne gönderildi.

Dinar Fatih Ortaokulu Müdürü Murat Nail ÜNER:”Şehit Ömer Halisdemir’e Mektup Yarışması kapsamında okulumuzu temsilen yarışmaya katılan geçen yıl mezun ettiğimiz öğrencimiz aynı zamanda okulumuz müdür yardımcısı İbrahim DOĞAN’ın kızı olan Meltem DOĞAN kızımı tebrik ediyorum. Meltem kızımız milli, manevi duyguları yüksek, çalışkan ve bilinçli bir öğrencimizdi. Zaten geçen yıl sınavda da güzel bir başarı göstererek Dinar Fen Lisesine yerleşti. Kızımızın böyle bir yarışmada Afyonkarahisar‘ı temsilen 1. olarak yer alması bizi çok memnun etti. Bu projenin hazırlanmasında en büyük pay, yurdun dört bir yanından şehit Halisdemir için mektup gönderen öğrencilerimizindir. Hepsinin yüreğine sağlık. Öğrencilerimizin milli birlik ruhuyla yetiştiğini görmek bizleri onurlandırıyor. Gelecek nesillerimiz de 15 Temmuz'un kahramanı Ömer Halisdemir'i görerek, o gururla yaşayacak. Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın.” dedi.

Proje kitabını bu projede ilimizi temsil eden öğrencimize takdim eden Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan TAHTAOĞLU: “"Tarihimizin en sıkıntılı zamanlarından birisini yaşadığımız o geceyi, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet büyüklerimizin dirayeti, necip milletimizin vatan aşkı ve cesareti sayesinde bertaraf ettik. Bu gecenin en önemli kahramanı Ömer Halisdemir'in cesaretini unutmamak ve unutturmamak için şehidimiz Ömer Halisdemir'i gelecek nesillere de taşımak adına büyük öneme sahip bu eserde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İlimizi temsilen Meltem Doğan öğrencimizin mektubunun kitapta yer alacak değerde görülmesi bizi ayrıca sevindirdi. Kızımızı tebrik ediyor, hayatının geri kalan kısmında da milli manevi değerlerimizi her daim yaşatmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak Dinar Gündem

Editör: Haber Merkezi